Öt dolog amiért szeretjük a marhapörköltet

Öt dolog, amiért szeretjük a marhapörköltet

A marhapörkölt az a klasszikus nemzeti ételünk, amit minden magyar embert ismer, és a legtöbbjük szereti. Vasárnapi ebédek, családi összejövetelek, esküvők sztárvendége, az ünnepi asztal elmaradhatatlan főfogása. Nézzük, miért is szeretjük ennyire a marhapörköltet!
1. Tápláló és kiadós
Ha olyan esemény előtt állunk, amikor sok éhes szájat kell megetetnünk, vagy esetleg nincs időnk két fogást készíteni, egy kiadós pörkölt nagyszerű választás! Szinte bármilyen körettel tálalhatjuk, és vendégeink garantáltan nem maradnak éhesek utána.
2. A családi emlékek őrzője
Minden családnak vannak klasszikus receptjei, melyek generációkán át fennmaradnak. Unokák emlékeznek szüleikre, nagyszüleikre, amint azok állnak a tűzhely mellett és készítik a szeretett ételt. A marhapörkölt készítését szinte senki sem szakácskönyvből tanulja, többnyire a család egyik idősebb tagja adja át tudását a fiatalnak. Értékes, meghitt pillanatok ezek, melyek életre szóló szép emléket adhatnak.
3. A pörköltfőzés kiváló program!
A marhapörkölt elkészítése a legtöbb családban a férfiak feladata. Készülhet bográcsban vagy fazékban, a lényeg a féltve őrzött családi receptúra és a jó hangulat. Ha Önnek is van olyan családtagja, akit szeretne jobban megismerni, akivel jó lenne egy nagyot beszélgetni, ha veje, fia, esetleg unokája férfivá avatása közeleg, ne habozzon, a pörköltfőzés a legjobb lehetőség erre!
4. Egészséges
Sokan élnek még abban a tévhitben, hogy a vörös húsok egészségtelenek. Ez azonban egyáltalán nem igaz, mértékletes fogyasztásukkal rengeteg jót teszünk szervezetünknek. A marhahúsnak magas a fehérjetartalma, ezen felül tartalmaz jelentős mennyiségű B12 vitamint, cinket és vasat. Ez utóbbi miatt a vashiányban szenvedő embereknek rendszeres fogyasztása ajánlott!
5. Kiváló fogyókúrás étel
Bár a marhahús nem tartozik a kifejezetten olcsó élelmiszerek közé, de aki fogyókúrázik, annak mindenképpen érdemes beiktatnia rendszeresen értrendjébe. Magas fehérjetartalma miatt eltelít, így később éhezünk meg az elfogyasztása után, ráadásul aminosavakban igen gazdag, ami segít a szervezetünknek a zsírégetésben és az izomépítésben.
Ha Ön is kedvet kapott egy jó marhapörkölthöz, de nincs ideje elkészíteni, ne habozzon, rendelje meg a Cityfood ételfutártól, és már holnap az asztalára kerülhet. Köretnek az igazi hungarikumot, a tarhonyát választottuk mellé!