Öt dolog, amiért a rántott sajt mindannyiunk kedvence

Öt dolog, amiért a rántott sajt mindannyiunk kedvence

1. A rántott sajt a rántott hús mellett hazánk legkedveltebb ételei közé tartozik. Egyike a leggyakrabban rendelt fogásoknak, kicsik és nagyok egyaránt szeretik. Kiváló étel válogatósoknak, gyerekeknek, fogyókúrázóknak, tudatosan étkezőknek, valamint azoknak a vegetáriánusoknak, akik csak a húst mellőzik az étrendjükből, a tejtermékeket nem.
2. Bármilyen körettel szervírozható. Krumplipüré, sült krumpli, petrezselymes krumpli, párolt rizs, zöldséges rizs, bulgur, hajdina, friss zöldsaláta – vagy bármi, amihez éppen kedvünk van, és ami belefér az időnkbe. A rántott sajt mellé nagyszerűen illenek a mártások, legyünk kreatívak és kísérletezzünk bátran!
3. Könnyű elkészíteni. A rántott sajt készülhet többféle sajtból. Hazánkban leginkább a trappista sajtot szokták rántani, de létezik kimondottan erre a célra gyártott sajt, ami nem folyik szét hő hatására sem. A sajtot nagyobb darabokra szeljük, majd bepanírozzuk. Fontos, hogy a rántott hússal ellentétben nem elegendő neki egyszeres panírozás, mert a hő hatására megolvadt sajt kifolyik a panírból. Ezért az az ideális, ha összesen három réteg panír borítja a sajtot! Ezt követően forró olajban süssük aranybarnára és frissen fogyasszuk! Ha a sajt mégis kiszökik a panír alól sütés közben, ne essünk pánikba, vegyük ki az olajból, a sajt egyetlen pillanat alatt megsül, attól nem kell félnünk, hogy sületlen vagy nyers maradna.
4. Olyan laktató, mintha húst ennénk. Aki húsmentes diétán vagy étrenden van, vagy csak telítődött a sok húsétellel, annak kiváló választás a rántott sajt. Nagyon kiadós, egy könnyű leves után ugyanolyan jóllakunk vele, mint egy szelet hússal.
5. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Nem igényel olyan hozzávalót, ami nem található meg a háztartásukban, különösebb előkészületek nélkül is elkészíthető. A panírozás és a sütés egyszerű, a kevésbé gyakorlott konyhaművészeknek sem adja fel a leckét.

Megkívánta a rántott sajtot, de nem szereti a vele járó átható olajszagot, ami a lakásban terjeng? Holnap csak épp annyi ideje lesz, hogy gyorsan egyen valamit, de nincs ötlete, mi legyen az? Ne habozzon, keresse bizalommal a Cityfood ételfutárt, mi házhoz visszük holnapi ebédjét!