amiért szeretjük a tárkonyos ragulevest

Öt dolog, amiért szeretjük a tárkonyos ragulevest

1. Kis hazánkban nagy hagyománya van a kiadós leveseknek, hiszen annál jobb egy leves, minél laktatóbb, az egyik legkedveltebb levesünk pedig a tárkonyos raguleves. Ennek oka összetett: a magyar szegénykonyha jellegzetes étele volt évszázadokon át, mert kevés pénzből nagy mennyiségben elő lehetett állítani. A kiadós levesek nagy előnye, hogy gyakran nem is kívánunk már utánuk főételt, hiszen annyira eltelítenek.
2. A tárkonyos raguleves készülhet szinte bármilyen húsból: csirkéből, pulykából, sertésből, marhából, birkából, bárányból. Nem igényel nagy előkészületeket – ha van otthon valamilyen színhús a mélyhűtőben, az tökéletes lesz a másnapi leveshez. Apró kockára vágva bármilyen hússal és sok zöldséggel nagyon finom ételt lehet készteni. Ha pedig még erre sincs lehetőség, a leggyorsabb megoldás egy kis darált húst párolni a leves alapjának, az eredmény így is nagyon ízletes lesz.
3. A tárkony íze annyira különleges, hogy teljesen új ízt kölcsönöz levesünknek. Olyan fűszernövény, melyet hosszú időkön át használtak a népi gyógyászatban is, étvágyfokozó, epe-és vesetisztító tulajdonságokkal bír. Ha zöld fűszernövényként megvásároljuk a boltban, érdemes megpróbálni kiültetni a kertünkbe, mert gyorsan nagyra nő, és egész tavasszal-nyáron friss fűszert biztosít számunkra.
4. A tárkonnyal fűszerezett leveseket leginkább tejfölös habarással vagy tejszínnel szokták készíteni, amitől lágyabb, bársonyos hatást érhetünk el az ételnél. Azokat, akik alapvetően nem levesesek, többnyire éppen a ragulevessel lehet jobb belátásra téríteni. Ha az Ön gyerekei sem szeretik a levesre pazarolni az idejüket, próbálja ki a ragulevest, hátha beválik náluk is!
5. A hús miatt ennek a levesnek magas a fehérjetartalma, a sokféle zöldség miatt pedig magas a rost és ásványi anyag tartalma – a létező legjobb kombináció egészségünk megőrzése szempontjából. Kerülhet a levesbe vörös-és fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem, burgonya, zöldborsó, de akár zeller, zöldbab vagy gomba is.
Ezekben a fagyos téli hónapokban a teste és a lelke is egy finom, forró ételre vágyik? A Cityfood minden héten megújuló étlappal várja kedves megrendelőit, ahonnan nem hiányozhat a tárkonyos raguleves sem!