Magvas ropogós

Magvas ropogós – ezt neked is ki kell próbálnod!

Mesterséges színezékekkel, ízfokozókkal, térfogatnövelőkkel telezsúfolt világunkban szinte mindenki vágyik valami jobbra, minőségibbre, egészségesebbre. Aki chipsfüggő, de már telítődve van a sok egészségtelen anyaggal, vagy csak szeretne tudatosabban étkezni, annak hoztunk egy szuper receptet, ami egyszerre egészséges és nagyon finom. Porondon a sokmagvas ropogós!

Hozzávalók:
1 dl apró szemű zabpehely
1 dl tökmag
1 dl szezámmag
1 dl lenmag
1 dl napraforgómag
3 dl zabliszt (lehet finomliszt is)
1 tk. sütőpor
2 dl extra szűz olívaolaj
2 dl víz
2 tk só
Szabadon választható fűszerek: bors, őrölt pirospaprika, oregánó, majoránna, bazsalikom, petrezselyem, chili.

A rengeteg magfélétől és az olívaolajtól ez a sós ropogtatni való kifejezetten egészséges, hiszen magas a fehérje- és a rosttartalma, fogyasztása ajánlott mindenkinek. Az elkészítés menete igen különleges, más, mint amit megszoktunk a sós süteményeknél. Először is a sütőt elő kell hozzá melegíteni kétszáz fokra. Olyan tepsire lesz szükségünk, aminek nagy a sütőfelülete és kicsi a peremű – az a legjobb, ha a teljes sütőt betölti. Az összetevőket alaposan össze kell keverni, a keverés után egy sűrű masszát fogunk kapni. És itt jön a csavar, ugyanis nem kis rudakat kell formázni ahogyan azt már megszokhattuk, hanem két réteg sütőpapír között laposra, magvastagságúra kell nyújtani a tésztát. Alulra teszünk egy akkora méretű sütőpapírt, mint a tepsi, ráhelyezzük a tészta felét, és nagyjából elnyomkodjuk rajta. A tetejére egy másik sütőpapírt teszünk és sodrófával kinyújtjuk a két papír között a tésztát, a teljes tepsi felületére. Az így kapott tészta nagyon vékony lesz. Ha elegyengettük, húzzuk le a felső réteg papírt, egy hegyes késsel karcoljunk belőle négyzeteket, majd tegyük a tepsire sütőpapírostól. Mehet is a sütőbe, ahol aranybarnára sütjük. A pörkölt napraforgó- és tökmag íze nagyon különleges összhatást eredményez! Aki szereti, mártogatóssal tálalhatja, de önmagában is hibátlan vendégváró ropogtatnivaló.

Önnek is fontos az egészséges étkezés? Az Cityfoodnál a legjobb helyen jár, keresse egészségtudatos fogásainkat, válassza ki a legjobban tetszőt, mi pedig házhoz szállítjuk Önnek!