Egyetlen gyerek se éhezzen!

Egyetlen gyerek se éhezzen!

2018-as adatok szerint mintegy 840 millió ember éhezik a világon, akik közül körülbelül 150 millió gyerek. Az éhezésről szeretjük azt gondolni, hogy az csak a fejlődő világ országait érinti, és nem a mi problémánk, de egyrészt a közelmúltban tapasztalt újkori népvándorlás azt bizonyítja, hogy egy Afrikában vagy Ázsiában kitört háború is viszonylag gyorsan a mi problémánkká válhat, másrészt az éhezésnek is vannak fokozatai. Magyarországon nincsenek az egész lakosságra kiterjedő éhínségek, ugyanakkor becslések szerint a magyar gyerekek 35 százalékának kell komoly anyagi nélkülözést elviselnie, míg minden 10-ik gyereknek nem jut elegendő ennivaló, és vagy időszakosan éhezik, vagy súlyosan alultáplált. Az éhezés és az alultápláltság mintegy 200-300 ezer gyereket, vagyis egy nagyvárosnyi embert érint Magyarországon.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány azért jött létre 1993-ban, hogy megszüntesse, vagy legalábbis enyhítse ezt a problémát. Az alapítvány legfontosabb célja, hogy hazánkban minden gyermek rendszeresen elegendő, jó minőségű, egészséges táplálékhoz jusson, hogy fizikailag és szellemileg is megfelelően fejlődhessen a jövő nemzedéke. Az alapítvány tevékenysége nem korlátozódik a gyermekek étkeztetésére, számos olyan programot indított és támogat, amelyek enyhítik a szegénység negatív hatásait, többek között gondoskodik a nélkülözésben élő gyerekek szemüveghez jutásáról, C-vitamint juttat el a mélyszegénységben élő családokhoz, vagy éppen karácsonyi ajándékokkal kedveskedik olyanoknak, akiknek másképp semmi nem került volna a karácsonyfa alá.

Az elmúlt két és fél évtized során számos cég tett nagylelkű felajánlásokat, és ehhez a klubhoz csatlakozik a Cityfood is azzal, hogy naponta 300 adag ételt ajándékozik a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, a szervezet pedig eljuttatja azt a rászoruló családoknak.