kuglóf az asztalon

Kuglóf, az ünnepi kedvenc

Az Ön családjának mi a kedvenc karácsonyi desszertje? Sokaknak a kuglóf, ami készülhet aszalt gyümölcsökkel, csoki darabkákkal, apró magvakkal – a család ízlésétől függően. A kuglóf az egyik legmutatósabb ünnepi desszert. Ha leöntjük hófehér cukormázzal, az eredmény olyan lesz, mintha egy havas domb lenne az asztal közepére helyezve. Díszíthetjük sokféleképpen, fenyőággal körberakva vagy színes cukorgyöngyökkel megszórva. Már csak egy kuglófforma és egy jó recept hiányzik hozzá. Íme, a Cityfood változata!

Hozzávalók:
200 g finomliszt
200 g vaj
150 g porcukor
1 csomag sütőpor
4 db tojás
egy csipet só
fél citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
fél narancsból nyert narancslé
1 narancsból nyert narancshéj
1 csomag vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 tk gyömbér
1 tk kardamom
1 marék kandírozott narancshéj
1 marék kandírozott citromhéj
1 marék apróra vágott dió vagy mandula
A mázhoz:
10 dkg porcukor
2 ek víz
fél teáskanál mandulaaroma

Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csepp citromlével és egy csipet sóval. Egy nagyobb méretű tálba beleöntjük a tojások sárgáját, belekockázzuk a szobahőmérsékletű vajat, elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha szép sima az elegy, beleöntjük a citrom és a narancs levét, a reszelt héjukat, majd a fűszereket. Végül a masszához keverjük a lisztet és a kandírozott gyümölcsöket, az apróra vágott diót. A tojások felvert habját legutoljára keverjük a tésztához, óvatosan beleforgatva, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. A kuglófformát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 45 percig sütjük. Végezzünk sütés közben tűpróbát, hogy megtudjuk, mikor sült meg teljesen a sütemény! A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd óvatosan egy nagyobb tányérra borítjuk. A mázhoz a porcukrot elkeverjük egy kevés vízzel és a mandulaaromával. A kihűlt kuglófot ezzel locsoljuk meg.

A Ciyfood meghitt családi készülődést kíván minden kedves megrendelőjének az ünnepekre! Ne feledje, ránk mindig számíthat! Ha nagyon elcsúszott a készülődéssel, könnyítse meg dolgát az ebédrendeléssel. Weboldalunkról néhány kattintással megrendelheti kedvencét, mi pedig házhoz szállítjuk Önnek kiválasztott ebédjét!