gomba közelről

Öt dolog, amiért a svéd gombasalátát meg kell kóstolni!

Svédgomba. Csak így egyszerűen. No, nem arról van szó, hogy létezik egy Svédországban található különleges gombafajta, és ez a saláta csakis abból készülhet. Sokkal inkább arról, hogy az egyszerű csiperkegomba csodákra képes, és hogy egy rendkívül egyszerű receptből is születhet valami nagyon finom. Íme, a svéd gombasaláta, ami nem régen indult világkörüli útjára, és immáron megérkezett hazánkba is, sőt, a Cityfood étlapján is helyet kapott. Tartson velünk, ha Ön is kíváncsi rá, miért szerettük meg rövid idő alatt ennyire ezt a salátát.

1. Egyszerű és nagyszerű. Vöröshagyma, fokhagyma, csiperkegomba, olívaolaj, paradicsom, citrom, bors, babérlevél és még sok egzotikus fűszer. Ezek az összetevői ennek a finom és friss gombasalátának, amihez megpároljuk a gombát, majd mindent összekeverünk, összeforralunk, és máris kész. Nem igényel sok előkészületet, gyorsan elkészül, és nem is kell hozzá sok alapanyag. Ez minden háziasszony álma.

2. A legjobb vegetáriánus vendégváró. Ha vegetáriánus van a családban vagy a baráti körben, az szinte mindig okoz némi fejfájást a vendéglátó háziasszonyoknak. A klasszikus saláták már unalmasak lehetnek, és kellemetlen mindig ugyanazokkal az ételekkel várni a húst nem fogyasztó vendégeket. Ilyen esetben a svéd gombasaláta remek megoldás, arra is van esélyünk, hogy akinek készítjük, egyáltalán nem ismeri, így nagy örömet szerezhetünk vele. Ha pedig ismeri, egészen biztosan imádja ő is, mellényúlni nem nagyon tudunk vele.

3. A legjobb, ami a gombával történhet. Szeretjük a gombalevest és a gombapörköltet is, de kicsit már unjuk őket, hiszen nagyjából itt véget is érnek a hazai gombásétel-ötletek. A magyar konyha ismeri, de nem használja olyan gyakran ezt a különleges élőlényt. Hogyan is címkézzük? Hiszen se nem zöldség, se nem növény, a gomba az gomba, tévedés növénynek minősíteni. Salátának elkésztve viszont széles körben fogyasztható, lehet egy-egy húsféle kísérője, de akár kenhetjük forró pirítósra is.

4. Szuperegészséges, szupertudatos. A gomba az egyik legnehezebben emészthető élelmiszer, ezért az emberek egy része nem is tudja megemészteni. Ugyanez a helyzet az eperrel, tehát aki „allergiás” a gombára vagy az eperre, annak nem ajánlott fogyasztani. Akik viszont nem, annak ajánlott a rendszeres fogyasztása, mert a fogyókúrák stabil pillére, hiszen magas a víztartalma és kiváló fehérjeforrás. Nem tartalmaz zsírt és kalóriát, ezért minden fogyókúrába rendkívül jól illeszkedik.

5. Szupermobil. Ha olyan ételt keres, ami a rohanós napokon is jó szolgálatot tesz, a gombasaláta a legjobb választás. Fogyasztható hidegen és melegen egyaránt, a mellé kínált csirkemell szeletekkel együtt.

Ha Önnek is fontos, hogy időhatékony legyen, és szeretne egészségesen illetve változatosan étkezni, válassza bizalommal a Cityfood ételfutárt. Mindig friss és jó minőségű ételt viszünk házhoz!