keksz recept

A leggyorsabb édes nasi

Az édes finomságokból sosem elég egy háztartásban, főleg ott, ahol gyerekek vannak. Ha nem akarunk boltit venni, érdemes néhány jól bevált házi receptet elmenteni magunknak, lehetőleg olyanokat, amik gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek. A hosszú, stresszes, dolgozós, ovis és sulis napok után a családi közös sütögetés nagy élmény a kicsiknek, érdemes minden héten időt szánni rá. Ezen a héten a Cityfood is elővette recept-gyűjteményét, és kiválasztotta az egyik legnépszerűbb kekszfélét, a vörösáfonyás, fehércsokis, mandulás kekszet. Frissen, melegen fogyasztva annyira finom, hogy nem is lehet neki ellenállni, egy gazdag leves után még ebédnek is beillik. Ha pedig állandó gond, hogy mit csomagoljunk a gyerekeknek tízóraira, ez a legjobb döntés, hiszen rendkívül kiadós.

Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg cukor
30 dkg finomliszt
2 db tojás
1 tk sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg fehércsokoládé
8 dkg aszalt vörösáfonya
10 dkg mandulaforgács

A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és alaposan elkeverjük benne. A szobahőmérsékletű vajat elmorzsoljuk a sütőporos liszttel, majd hozzáadjuk cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a tojásokat. A vörösáfonyát, a mandulát és a fehércsokit apró darabokra vágjuk. Mindhármat belekeverjük a tésztába, és alaposan összegyúrjuk az egészet. Ha szép egyenletesre sikerült összegyúrnunk a tésztát, körülbelül 5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, és alufóliába csavarjuk, majd mélyhűtőbe tesszük. Fél órát pihentetjük a fagyasztóban, addig előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsiket, és előmelegítjük a sütőt. Fél óra elteltével a rudakat kivesszük, éles késsel 1 cm vastag korongokat szelünk belőle, és a sütőpapírra helyezzük őket. Előfordulhat, hogy nem lesznek tökéletesek a korongok, de kézzel korrigálhatjuk a dolgot. Kb. 15-20 perc alatt szépen megsülnek. A legfinomabb még langyosan fogyasztva egy kis tea vagy kakaó mellé, de hidegen is finom, és egy fém dobozban sokáig eláll.

Az Ön családjában is népszerű a közös sütés-főzés? Nehezen tudja kitalálni, mit készítsen másnapra, mert csak egy fél órája marad a nap végén a főzőcskére? Bízza a dolgot a Cityfood ételfutárra, ahonnan egyetlen kattintással megrendelheti egész családja ebédjét!