aszalt gyümölcsök

Tejleves marcipánnal és aszalt gyümölcsökkel

Miért érdemes rendszeresen fogyasztani levest? A kellemesen meleg folyadék felmelegíti testünket, előkészíti emésztőrendszerünket a következő, nehezebb fogásra. Könnyű főétel előtt jólesik egy nehéz leves. De ha éppen az ellenkező a helyzet, és tartalmas lesz a főétel, akkor egy könnyű, édes változat a legjobb választás. A Cityfood most egy különleges receptet oszt meg kedves olvasóival. Tartson velünk Ön is, ha imádja az aszalt gyümölcsöket és a levest, és ha szeretné meglepni családját valami igazán különlegessel.

Hozzávalók:
1,5 liter tej
2 ek búzadara
4 ek cukor
1 ek vanília aroma
1 egész fahéjrúd
fél marék kockára vágott marcipán
egy marék kockára vágott aszalt szilva
egy marék kockára vágott aszalt sárgabarack
opcionális: 2 ek rum

A tejet feltesszük forrni egy lábasban. Közben felkockázzuk a marcipánt – a legjobb, ha tömbmarcipánt veszünk, és abból dolgozunk, ennek ára megfizethetőbb és tökéletesen megfelel a recepthez. Az aszalt sárgabarackot és az aszalt szilvát szintén apró kockákra vágjuk (ha kisgyerek és autót vezető nem fog enni a levesből, előtte beáztathatjuk egy kis rumba őket). Amint a tej felforrt, elkeverjük benne a cukrot meg a vanília aromát, és beletesszük a fahéjrudat. Ha forrt egyet, beleszórjuk a búzadarát, és néhány percig főzzük. Nem lesz sűrű tőle a leves, csupán ad neki egy kis tartalmat. Végezetül beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket és a marcipánt (ha használtunk rumot, azt is öntsük bele a felkockázott, beáztatott gyümölcsökkel együtt). Az egészet összeforraljuk, és már kész is a leves. Fogyaszthatjuk jól behűtve hidegen, de a téli hideg napokon inkább langyosan ajánljuk, hogy segítsen áthűlt testünknek kicsit felmelegedni.
A leves számtalan módon variálható, csupán a fantáziánk szabhat határt. A fahéj mellé kerülhet bele szegfűszeg, gyömbér vagy csillagánizs is, az aszalt gyümölcsöket pedig tetszés szerint választhatjuk ki – a mazsola, a vörösáfonya, a datolya és a füge szintén jól illik az édes tej kellemes lágy ízéhez. Ha szeretjük a lágy, alkoholos leveseket, kipróbálhatjuk egy kis tojáslikőrrel vagy krémlikőrrel gazdagítva. Kísérletezzen bátran, alkossa meg saját receptjét!

Ha Önnek sincs ideje egyszerre két fogást készíteni, ne aggódja túl a dolgokat, válassza az ebéd házhoz rendelést! A Cityfoodnál mindig jó minőséget talál, megfizethető áron. Keresse weboldalunkat, válassza ki kínálatunkból családja kedvenc ételeit, és készítse el mellé nekik ezt a finom levest! Higgye el, hálásak lesznek érte!