milánió borjúborda

Öt dolog, amiért a polpetti az új kedvencünk!

Úgy tartják, hogy igazi olasz-magyar étel a polpetti. Az igazság azonban az, hogy nem sok köze van az olaszokhoz, talán csak annyi, hogy a világszerte elterjedt paradicsomos szószt Milánóból eredeztetik, ám ez is egy jó nagy tévedés. De mi is ez a különös hangzású étel? Ha kíváncsi rá, tartson ezen a héten is a Cityfooddal, ahonnan nem csak finom ételeket rendelhet, de számos hasznos információval is gazdagodhat. A polpetti nem más, mint sajttal, sonkával töltött borda, milánói spagettivel tálalva. Nézzük, miért imádjuk!

1. Mert van benne rántott hús. Minden, ami rántott, azt mi, magyarok imádjuk. Nem is tudunk olyan rántott ételt mondani, ami ne lenne népszerű hazánkban. A klasszikus rántott csirkecombtól kezdve, a rántott karfiolon és sajton át vezet út odáig, hogy vannak, akik még a banánt is rántva készítik. A polpetti pedig töltött és rántott sertésborda – garantáltan senki nem marad éhes utána.

2. Sajttal és sonkával vannak töltve a hússzeletek. Elkészíthető csirkéből és sertésből egyaránt, a Cityfood kínálatában sertésborda található, amelyet sajttal és sonkával töltünk meg. Sokan tévesen cordon bleu-nek neveznek minden sajttal és sonkával töltött húst, ám ez igazi nagy kulináris tévedés, mert az eredeti cordon bleu borjúhúsból készül, és nem göngyölik fel, hanem a hússzeletbe vágnak egy kis zsebecskét, és oda teszik a tölteléket. Tehát a polpettinek nem része a cordon bleu, csupán a sajttal és sonkával töltött sertéshús.

3. Milánói spagetti ágyon tálaljuk. Hazánkban rendkívül népszerű étel a milánói spagetti, de nézzük csak meg, honnan is ered a milánói szósz? Az igazság az, hogy biztosan nem Olaszországból. Ott ugyanis nem is ismerik azt a mártást, amit mi teljes meggyőződéssel olasznak hiszünk. Sőt mi több, egyetlen más országban sem készítik így a paradicsomos mártást. Márpedig ebből az következik, hogy maga a milánói mártás is magyar találmány. Bizony, bizony.

4. Egzotikus a hangzása. A magyar szakácsok gondoltak egy merészet, és kitaláltak valami olyan különlegeset, amit nem lehet nem imádni. Névnek pedig egy dallamos és vidám hangzású nevet választottak, amiről nem tudni, honnan ered. Hasonlít a polpette szóhoz, de az egy teljesen más étel elnevezése. Ami viszont biztos, hogy ha vendégeket várunk, és szeretnénk őket lenyűgözni, érdemes a polpettit felvenni az étlapra.

5. Rendkívül laktató. A magyar ember találékony és nagyon szeret enni. Mindezekből következik, hogy kedveli a laktató ételeket, főleg ha gazdaságosak is. Ez az étel biztosan az, kevesen vannak, akik utána képesek még a desszertre gondolni.

Ha egyetlen javaslatot fogad csak meg a Cityfoodtól, akkor legyen ez: feltétlenül próbálja ki ezt a különleges fogást. Rendelje meg, mi pedig házhoz visszük Önnek!