rántott csirkecombok

Öt dolog, amiért a rántott csirkecomb még mindig sztár!

  • |

Vannak örök klasszikusok, mint amilyen a rántott csirkecomb, amire mi, magyarok képtelenek vagyunk ráunni. Régebben a nagyi hétvégére levágta a csirkét, abból készült a jó húsleves, majd a rántott csirkecomb, ezzel várta haza a gyerekeket és az unokákat. Később aztán jöttek a kisboltok, majd a nagyboltok, a nagyi felhagyott a csirketartással, a levesből is tárkonyos raguleves lett, de a rántott csirkecomb azért maradt az étlapon, és ott van mai napig. Tartson ezen a héten is a Cityfooddal és tudja meg, miért érdemes rendszeresen fogyasztani ezt a klasszikus fogást!

1. Sovány hús, tehát egészséges! A csirkecombnak alacsony a zsírtartalma és ezzel együtt magas a fehérjetartalma, tehát rendkívül egészséges húsféle. Alapvető tápanyagokat tartalmaz, ami javítja a csontsűrűséget és segít megelőzni a csontritkulást. Akik rendszeresen fogyasztják, azoknak jobb az állóképességük és szellemileg aktívabbak.
2. Gazdag fehérjékben. Testépítők, sportolók, fogyókúrázók, figyelem! Közhírré tétetik, hogy a legolcsóbb fehérjeforrás jelenleg a csirkecomb. Ha a kilós árát nézzük, egy kiló színhús körülbelül 1200 forintra jön ki, míg a csirkemell ára nagyjából 200 forinttal több. Alap fehérjeforrásnak tökéletes, ha közeleg a hónap vége, különösen bölcs döntés ezt a húsfajtát választani.
3. A csirkecomb a csirke egyik legértékesebb része. A csirkecomb a benne található csontnak köszönhetően különösen ízletes, a csontos húsok íze gazdagabb, teltebb, mint azoké a részeké, amelyekben kevés a csont. A comb a csirkemellel ellentétben nem száraz, hanem finom szaftos sülés után is. Kiválóan alkalmas a pácolásra, a gazdag fűszerezésre, és akár frissen is kisüthető.
4. Bármilyen körettel szervírozható. A rántott csirkecomb bármilyen körettel kínálható. Mivel nem erős a fűszerezése, illenek mellé a főzelékek, a mártások, a rizs, a krumpli bármilyen formában, de aki diétázik vagy fogyókúrázik, az egy finom salátát is választhat mellé köretnek. Ha fitness menüre vágyunk, a barnarizs, a bulgul vagy a hajdina is kiváló választás! Aki pedig igazi húsimádó, az akár köret nélkül is fogyaszthatja friss saláta mellé, hiszen a ropogós bunda felér egy körettel.
5. A bundának köszönhetően még a válogatós gyerek is imádja. Rántva minden finomabb, különösen így vannak ezzel a gyerekek. Imádják, ahogy ropog a fogaik alatt, és milyen igazuk van! Tényleg teljesen más íze van egy rántott karfiolnak, cukkíninek, csirkének vagy akár sajtnak. Ezért ha válogatós gyerekkel van dolgunk, és stresszes minden étkezés, jusson eszünkbe a rántott csirkecomb – ezt még a legdacosabb gyermek sem fogja visszautasítani.Az újdonság sokszor gyönyörködtet, de időnként jó visszatérni a megszokott ízekhez.

Ha Ön is így van ezzel, nosztalgiázzon velünk, kóstolja meg a Cityfood rántott csirkecombját petrezselymes újburgonyával vagy rizibizivel. Rendje meg még ma, hogy holnap házhoz szállíthassuk!