zöldbab

Zöldbabpörkölt – ha valami új ízre vágyik

A tavasz töretlenül zajlik körülöttünk, kellemes az idő, tele vannak a kertek méhekkel, nyílnak a virágok, és végre elérhetőek a finom, friss zöldségek. A zöldbab ugyan még nem éli szezonját, így frisshez nem igen jutunk hozzá, de már nem kell sokat várni rá, éppen ezért érdemes a mélyhűtőből előszedni az alul lapuló fagyasztott zöldbabokat, amiket eddig mindig csak főzeléknek, esetleg levesnek készítettünk el. A Cityfoodnak van egy jól bevált, különleges zöldbabos receptje, aminek ugyan pörkölt a neve, de sok köze nincs a pörkölthöz. Talán csak annyi, hogy hagymás alappal készül, szaftos és tésztával tálalható. Nézzük, hogyan is áll össze a recept!

Hozzávalók:
4 maréknyi zöldhüvelyű bab
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
6 db virsli
1 kis pohár tejföl
4 ek főzőtejszín
3 ek liszt
3 ek olaj
só, bors
+ egy csomag fusilli tészta

Az tehát nem probléma, ha a zöldbab nem friss, a mélyhűtött is tökéletesen megfelel, egyetlen dologra kell csak figyelni, hogy apróra legyen vágva, és zsenge fajta legyen, ezért érdemes megbízható forrásból vásárolnunk.
A hagymát apró kockára vágjuk és 3 ek olajon megpirítjuk. Amikor szép aranysárga, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zöldbabot, majd megszórjuk egy kis sóval és borssal. Azután fedő alatt puhára pároljuk a babot. Közben a virslit felszeleteljük vékony kis szeletekre. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel és a liszttel, adhatunk egy kis vizet is hozzá, hogy csomómentesre tudjuk keverni. Időnként keverjük meg a babot, nehogy odaégjen! Ha puhára párolódott, kóstoljuk meg elég sós-e, ha igen, adjuk hozzá a virslit és két-három percig melegítsük. Ezt követően öntsük rá a simára kevert tejfölös habarást, és forraljuk össze az egészet. Kóstoljuk meg, sóval és borssal még ízesíthetjük. Frissen kifőzött tésztával tálaljuk, a ragut a tészta tetejére halmozva (tehát ne keverjük őket előzetesen össze, mert akkor a tészta magába szívja a szaftot, és nem lesz megfelelő az állaga).

Nagy előnye ennek a receptnek, hogy nagyon gyorsan összedobható, így nem kell órákat a tűzhely mellett töltenie, ha el szeretné készíteni. Ha pedig még egy fél óra főzőcskézés sem fér bele a napba, a megoldás az ebéd házhoz rendelés, amit a Cityfood töretlenül teljesít minden megrendelőjének. Válasszon minket, válassza a minőséget!