pármai csirkemell recept

Pármai csirkemell

Imádja a csirkemellet, de kezdi megunni a rántott húst, szeretne valami finomat, és könnyen elkészíthetőt varázsolni az asztalra? Nagy előnye a csirkemellnek, hogy tiszta, száraz hús, így a válogatós családtagoknak sem lehet ellene kifogása, ráadásul még gyorsan el is készíthető. Változatos formában tálalható és gazdagon fűszerezhető, íze nem erőteljes. A Cityfoodnak ismét van egy szuper receptje, amiben a főszerep a csirkemellé és a sajté. Lássuk, hogyan készül a pármai csirkemell, ami bármilyen körettel tálalható, és garantáltan ízleni fog az egész családnak!

Hozzávalók:
3 db csirkemell
1 db erőleves kocka
1 dl víz
10 dkg vaj
2 dl tejföl
1 dl fehérbor
20 dkg reszelt sajt
só és bors

A csirkemellet megmossuk, letöröljük róla a vizet, majd megsózzuk mindkét oldalát. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, pirosra sütjük benne a csirkemell mindkét oldalát. Amikor szépen megpirultak, hozzáadjuk a bort, és a vízben feloldott leveskockát. Fedő alatt puhára pároljuk a húst, egy villával tudjuk ellenőrizni, hogy megpuhult-e. Amikor teljesen megpuhult, elzárjuk alatta a gázt, és kiszedjük a húst egy tányérra. A megmaradt levet elkeverjük simára a tejföllel, majd megborsozzuk. Aki szereti, szórhat bele egy kis őrölt szerecsendiót vagy apróra vágott újhagymát is – ízléstől függően fűszerezhető. Egy tűzálló tálat megkenünk tejföllel, majd beleszórjuk a reszelt sajt felét. Ráfektetjük a csirkemelleket, ráöntjük a maradék tejfölös húslét. Végül a megmaradt reszelt sajttal betakarjuk. Sütőben átsütjük az egészet, amíg a sajt szép pirosra nem pirul.
Mivel szervírozzuk? Biztosan sokan vannak, akik a klasszikus burgonya és rizs köretek mellé szeretnek időnként valami mást készíteni, valamit, ami könnyen beilleszthető egy egészségtudatos életmódba. Lehet ez párolt zöldség – a párolt zöldbab például remekül illik a húsos ételekhez. Tavasz lévén azonban a legjobb megoldás a friss fejes saláta vagy éppen a vegyes zöldsaláta-keverék tálalása, hiszen így szénhidrátban szegény, mégis teljes értékű ebédben lehet részünk.

A másik gyakori probléma manapság, hogy a sűrű mindennapokban nem jut az ember oda, hogy főzzön, pláne nem több fogást a hét minden napjára. Ha Ön is ilyen gonddal küzd, aggodalomra semmi ok, hiszen a Cityfood ételfutárra mindig számíthat. Látogasson el weboldalunkra, válassza ki kedvenc ételeit a hét minden napjára. Csupán néhány kattintás, és máris megvan az egész heti menü!