sous vide technológia

Sous vide – csúcsminőség a Cityfood étlapján!

  • |

Egészségünk megőrzése egy állandó és soha véget nem érő feladat. Azért, hogy egészségesek és fiatalosak tudjunk maradni, az egészséges étkezéssel tudjuk a legtöbbet tenni. Nem könnyű azonban mindig friss és vitamindús ételeket fogyasztani, ráadásul az ember egy idő után óhatatlanul új ízekre, új állagú ételekre vágyik, mert ráun a megszokott fogásokra. Éppen erre kínál megoldást a Cityfood a sous vide, az új ételkészítési eljárás bevezetésével, így szeretné segíteni és megörvendeztetni kedves megrendelőit. Tartson velünk, és tudjon meg többet a sous vide-ról!

Minden perc számít!
Ahogyan már korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a technológia lényege, hogy az ételt egy speciális, vastag műanyag zacskóba teszik, lezárják, majd vákuum segítségével kiszívják belőle a levegőt, és zacskóstól megfőzik egy különleges gépben. Pontosan megadott idő alatt és hőmérsékleten készül el az étel.

Miért jobb, mint a hagyományos főzés?
A hagyományos főzés során a hő áthatol az ételen, és mire a közepe is teljesen puhává válik, a szélei túlfőnek, túlsülnek. Szétfőtt burgonya, megégett hús – ugye ismerős? Ennek a különleges új technológiának köszönhetően azonban a hő egyenletesen járja át az étel minden pontját, így nem lesz égett vagy túlfőtt annak egyetlen része sem. Ugyanilyen okból kifolyólag nem fő ki belőle az értékes íz és tápanyagtartalom sem, hanem a lehető legkoncentráltabban megmarad benne.

Vákuum, te csoda!
Manapság, a zero-waste szemlélet idején nem esik jól az embernek, amikor ételt kell kidobnia, márpedig ez sajnos gyakran megesik, mert számos élelmiszer eltarthatósági ideje igen alacsony. Hiába tesszük hűtőszekrénybe, a húsok rövid alatt megbarnulnak, romlásnak indulnak. Ennek oka az oxigénnel való érintkezés. Éppen ezt küszöböli ki a vákuumcsomagolás, amelynek során egy szerkezet segítségével kiszívják a levegőt a zacskóból, így nem marad benne oxigén, amitől megromlana az étel. Így sem lesz korlátlan ideig friss az élelmiszer, de jóval tovább megőrzi frissességét, és ezt nem veszíti el a sous vide-álás során sem!

Ön is imádja az éppen megfelelő állagúra elkészített húsokat, szereti, ha omlós, de nincs kiszáradva? Válasszon a Cityfood kínálatából, és kóstolja meg új technológiával elkészített főételeinket! Sous vide sertésszeletek cheddarsajt mártással és basmati rizzsel; Sous vide aratós flekken hagymás tört burgonyával; Sous vide rántott tarja steak vegyes körettel – ilyen és ehhez hasonló finomságokkal várjuk kedves megrendelőinket!