Laktózmentes házi túrógombóc és társai

Előző heti blogcikkünkben bemutattuk, hogy mi is az a laktózintolerancia, hogyan ismerhető fel, és mit tehet az, akiről kiderül, hogy laktózérzékeny. Az egyik megoldási lehetőség ilyen esetben, hogy tejtermékek fogyasztása előtt laktáztablettát veszünk be, de aki nem szeretne gyógyszeres megoldásban gondolkodni, annak szerencsére van más alternatíva is. A laktózmentes étrend remek megoldás, és mostantól a Cityfoodnál is elérhető!

Soha többé tej?

Logikus megoldás lenne mellőzni minden tejterméket az étrendünkből, ám az emberi szervezetnek szüksége van olyan anyagokra, melyek a tejben találhatóak meg, ezért aki hosszabb ideig teljesen nélkülözi a tejet, annak számolnia kell bizonyos hiánybetegségek kialakulásának lehetőségével. Tehát nem jó ötlet teljes mértékben száműzni étrendünkből a tejet és a tejtermékeket, inkább egy fenntartható megoldásra kell törekednünk.

Laktózmentes tejtermékek

Szerencsére mára már hazánkban is elérhető számos laktózmentes tejtermék. A prehidrolizált termékek fogyasztása nem okoz semmilyen tünetet a laktózérzékenyeknek sem, így nem kell lemondaniuk a tejről, a túróról, a tejszínről, a sajtokról, a tejfölről és a joghurtról sem.

Akkor mindent lehet?

Gyakorlatilag igen. Minden hagyományos étel elkészíthető laktózmentes tejből, így teljes értékű étrend alakítható ki. A hagyományos, kedvenc ételeknek nem kell tiltólistásokká válni, csupán arra kell figyelni, hogy a tejtermék biztosan laktózmentes legyen.

Laktózmentes házi túrógombóc

A Cityfood legkedveltebb fogásai közé tartozik a Házi túrógombóc édes tejfölmártással. A Cityfood gondoskodott róla, hogy azoknak se kelljen lemondaniuk erről a finomságról, akiknek a szervezete érzékeny a laktózra, ezért elkészítette számukra laktózmentes túróval és tejföllel.

 

Ön is szeretne finom laktózmentes ételeket enni, de nincs ideje és türelme egész nap főzőcskézni? Nálunk számtalan finom étel közül választhat: Magyaros rakott kel gazdagon tejföllel, Túrós csusza bacon szalonnával, Tejberizs kakaószórással, Grill csirkemell tejszínes gombamártással és jázmin rizzsel – csak hogy néhányat említsünk. Válassza ki kedvenceit a Cityfood étlapjáról, rendelje őket házhoz, és egyen egy jót anélkül, hogy megterhelné szervezetét!