mentás borsókrémleves

Mentás borsókrémleves

A nyári hőség mindig nagy kihívás elé állítja a háziasszonyokat, hiszen semmit sem kíván a nagy forróságban az ember, de enni azért kell, és egy idő után elkezd hiányozni a kétfogásos ebéd. A mindenhová beszivárgó meleg miatt olyan ételre van szükség, ami gyorsan kész van, és lehetőleg még másnap is finom, hogy ne kelljen minden nap főzni. A mentás borsókrémleves pont ilyen, hűsít és frissít, noha melegen ajánlott fogyasztani. A Cityfood most egy szuper krémleves receptjét osztja meg kedves olvasóival, tartson velünk, imádjuk együtt a borsót!

Hozzávalók:
60 gramm frissen fejtett zöldborsó
2 ek olívaolaj
1 db póréhagyma
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyemzöld
1 marék mentalevél
10 dl alaplé
só, frissen őrölt bors és chilipehely, egy csipet cukor

Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott póréhagymát. Ha már szépen megpirult, hozzáadjuk a kifejtett és átválogatott, megmosott borsót, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a csipet cukrot, és elkezdjük puhára párolni. Néhány kavarás után felöntjük az alaplével, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és a megmosott, felaprított mentát. Amikor összefőtt az egész, szép simára turmixoljuk. A leturmixolt leves sűrűségét beállítjuk, adhatunk még hozzá vizet, ha szükséges, a lényeg, hogy ne legyen túl sűrű, mert álltában még kicsit sűrűsödni fog. Végül belekeverjük a tejszínt, és összeforraljuk az egészet. Ízlés szerint fűszerezzük, beleszórjuk a chilipelyhet (ha kisgyerek is eszik belőle, a chilit kerüljük, mert az túl csípős lehet számukra).

Hatalmas előnye a krémleveseknek, hogy a gyerekek is szeretik őket. Nem kell az úszkáló répadarabkákon aggódni, nem kell vadászni a „nemszeretem” petrezselymet, hiszen a turmixolás segítségével minden egynemű lesz. A krémlevesekhez tálalhatunk pirított bacont vagy vajon pirított, fokhagymával megkent kenyérkockákat is. Ha pedig nagyon el vagyunk havazva, a kruton vagy a levesgyöngy is nagyszerű megoldás lehet. Csak rászórjuk a leves tetejére, és már kész is a tartalmas előétel. A siker garantált!

Ön is enne valami finomat, valami olyat, amit még nem kóstolt? A Cityfoodnál a legjobb helyen jár, gazdag kínálatukban biztosan megtalálja azt, amit szervezete éppen a legjobban kíván. Rendelje házhoz ebédjét, könnyítse meg a forró nyári napokat!