Töltött karalábé

  • |

 

Hazánkban rendkívül sok embert érint az elhízás és annak szövődményei. Nem könnyű megfelelő fogyókúrát találni, hiszen fenntarthatónak kell lennie, és alkalmazkodnia kell az egyéni sajátosságokhoz. Manapság rengetegféle életmód és fogyókúrás trend közül válogathatunk, egy azonban közös mindben: elhagyni a cukrot és a szénhidrátot. Elsőre nem is tűnik nehéznek, de ha jobban belegondolunk, nem könnyű egy egész napi étkezést megoldani ezek nélkül, főleg nem fenntartani heteken, hónapokon vagy akár éveken keresztül. A Cityfood kínálata természetesen igazodik ezen igényekhez is, és most egy olyan receptet oszt meg kedves olvasóival, ami megfelel mindkét kritériumnak, így kiváló fogyókúrás ebéd.

Ez pedig nem más, mint a töltött karalábé. A karalábét sokan csak levesbe szokták tenni, mások meg egyáltalán nem is használják, pedig kimondottan egészséges és sokoldalúan felhasználható zöldségről van szó. Rizzsel és csirkemellel töltve nem csak finom, de kiadós is, teljes értékű ebéd, ami után nem leszünk azonnal éhesek, és attól sem kell tartanunk, hogy ha jóllakunk vele, azzal elrontjuk a fogyókúránkat. Mutatjuk a receptet!

 

Hozzávalók:

  • 4 db karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 20 dkg csirkemell
  • 20 dkg rizs
  • 1 egész tojás
  • 1,75 dl alacsony zsírtartalmú tejföl
  • egy csipet só
  • egy kevés bors
  • egy kávéskanál vegeta

 

A csirkemellet kockára vágjuk, majd vegetás vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, a vizet leöntjük és félretesszük, a húst ledaráljuk, vagy késsel nagyon apróra felaprítjuk. A húshoz hozzáadjuk a nyers rizst, a tojást és az aprított petrezselymet, majd megsózzuk, megborsozzuk. A karalábét meghámozzuk, a héjat eldobjuk. Ezt követően kivájjuk belsejét. A forgácsra még szükségünk lesz, így azt félretesszük. Megtöltjük a karalábékat a töltelékkel. Egy nagyobb lábas aljára szórjuk a karalábéforgácsot, majd rátesszük a megtöltött zöldségeket. Óvatosan felöntjük a hús levével, az a jó, ha teljesen ellepi. Félkészre főzzük. Amikor már kezd puhulni, kivesszük a töltött karalábékat, és óvatosan egy tűzálló tálba tesszük őket, tetejüket leöntjük a tejföllel, és a sütőben készre sütjük őket. Köretet nem igényel, aki mégis szeretne mellé valamit, az egy finom salátával kiegészítheti ebédjét.

A recept tetszett, de éppen időszűkében van? A Cityfoodtól megrendelheti egész heti ebédjét, City-Fitt menünkben talál kifejezetten fogyókúrás ételeket, bátran válasszon közülük! Önnek nincs más dolga, mint hátradőlni és várni a futárt, aki házhoz viszi az egész család ebédjét.