Baconos káposzta sajttal

  • |

Ön is gyakran jár úgy a fejes káposztával, hogy túl nagynak bizonyul, megmarad a fele, és ötlete sincs, mit készítsen belőle? A magyar gasztronómia nem sok fejes káposztából készült ételt ismer, pedig maga a zöldség kifejezetten egészséges, és rendszeres fogyasztása ajánlott. Megfelelően kisméretű káposztát nem könnyű venni, de szerencsére a Cityfoodnak van egy szuper káposztamentő receptötlete. Szuperegyszerű, szupergyors és rendkívül egészséges. Tartson velünk, tudja meg, mit érdemes készíteni a fejes káposztából!

Első körben ejtsünk néhány szót erről a nagyszerű egytálételről. Nagyon gyorsan elkészíthető, nem igényel semmilyen előkészületet. Laktató főétel, ami mellé nem kell köret, és szinte semennyi szénhidrátot nem tartalmaz, tehát a fogyókúrázók is bátran ehetik. Egyetlen tepsi vagy üvegtál kell csupán hozzá, így a rengeteg mosatlan edénytől is megmenekülünk, ha erre esik a választásunk. Nem utolsó sorban pedig olcsó, igazi hó végi pénztárcakímélő és finom ebéd. Lássuk, mi kell hozzá (2 személyre):

  • 1/2 fej fehér fejes káposzta
  • 15 dkg vékonyra szelt bacon
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 marék reszelt sajt
  • 1 ek olívaolaj
  • só és őrölt bors

A káposztát külső leveleitől megfosztjuk, majd durvára vágjuk. Nem szükséges nagyon elaprózni, sülés közben szépen megpuhul a sütőben. Egy közepes méretű tepsit vagy üvegedényt kikenünk olívaolajjal, majd beleszórjuk a durvára vágott nyers káposztát. Megszórjuk sóval és borssal, majd kissé összeforgatjuk. Nem kell túlzásba esni, elég egy kevés fűszer rá. A tejfölt kis halmokban a káposzta tetejére tesszük, majd a bacon szeletekkel betakarjuk. Betoljuk a sütőbe és elkezdjük sütni. Félidőben, amikor a bacon már kezd szépen pirulni, és a káposzta is puha, rászórjuk a sajtot, és szépen rápirítjuk. Frissen, melegen tálaljuk!

 

Ha Önnek is fontos a változatos táplálkozás, szeretne sok egészséges ételt fogyasztani, kellő mennyiségű zöldséget bevinni szervezetébe, de nehezen talál megfelelő recepteket, és kísérletezgetni sincs ideje, a Cityfood tudja a megoldást. Rendelje ebédjét házhoz, dőljön hátra, szusszanjon egyet, és élvezze a Cityfood finom ételeit!