Ebéd kezdőknek – rántott cukkini

Tombol a forró nyár, egyre több friss hazai gyümölcs és zöldség érik be ezekben a hónapokban. A cukkini az egyik legegészségesebb mind közül, ezért érdemes ilyenkor nyáron sok cukkinis ételt fogyasztani. Múlt héten mutattuk a cukkinilepényt, most pedig következzen egy igazi klasszikus. Már régóta játszik a gondolattal, hogy végre megpróbál saját maga készíteni valami finomságot? Most, hogy itt a nyár, végre lenne is rá ideje? Szereti a cukkinit? Akkor a rántott cukkinit éppen Önnek találták ki! A Cityfood segítségével pedig bárki képes elkészíteni. Kissé munkás étel, de nagy előnye, hogy nem bonyolult, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű cukkini
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál vegeta
  • 3 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1/2 liter napraforgó olaj

A cukkiniket jó alaposan megmossuk, ha megbízható forrásból származnak, nem kell őket meghámozni. Ha tartunk az esetleges vegyszerektől, meghámozhatjuk őket. Egy éles késsel vékony szeletekre szeljük a cukkinit, majd egy tálba tesszük. Megszórjuk ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal. Egy kicsit állni hagyjuk, mert a sótól levet fog ereszteni, amit 10 perc után leöntünk róla. Egy mélytányérba beleszórjuk a lisztet, egy másikba a zsemlemorzsát. Egy harmadikba pedig beleültjük a tojásokat, beleszórjuk a vegetát meg egy pici sót, és felverjük a tojást. Jó alaposan verjük fel, hogy a fehérje se maradjon nyúlós. A cukkiniket bepanírozzuk, liszt, tojás és zsemlemorzsa sorrendben, majd egy tiszta tálcára tesszük őket. Ha megvagyunk ezzel, egy serpenyőben olajat hevítünk, majd forró olajban szép aranybanánra sütjük őket, és még forrón tálaljuk!

Jól hangzik a recept, szívesen meg is kóstolná, de éppen időszűkében van? Ilyen helyzetekre a legjobb megoldás az ebéd házhoz rendelés. Stresszmentes és kényelmes – nincs más teendője, mint étlapunkon megkeresni a rántott cukkinit jázmin rizzsel és tartármártással, majd megrendelni. Futárunk házhoz viszi Önnek finom ebédjét. Jó étvágyat kívánunk!