Hűtő kisokos

Nyáron nem csak a légkondicionálók és a ventillátorok vannak erősen megdolgoztatva, hanem a hűtők is. Egész dinnyék, főtt étel, rengeteg víz és az egyéb folyadékok mind azt várják, hogy minél gyorsabban lehűljenek. Ráadásul a folyamatos hideg folyadék iránti vágyunk miatt bizony rengetegszer nyílik naponta a hűtő ajtaja. De mit tehetünk annak érdekében, hogy hűtőnk tiszta, átlátható, rendezett, kellemetlen szagoktól és baktériumoktól mentes legyen? Ennek járt most utána a Cityfood – mutatjuk, mire jutottunk.

A legfontosabb az ideális hőmérséklet

Ha nincs elég hideg, a baktériumok szaporodni kezdenek, abból pedig csak baj lehet. Sokan nem tudják, milyen hőmérséklet az ideális a hűtők esetében, és vagy túl hidegre tekerik, ez esetben megfagynak az élelmiszerek és tönkremennek, vagy túl melegre, ami szintén romláshoz vezet. Az ideális az, ha négy fokra van állítva a hűtő hőmérséklete. A fagyasztók esetében pedig a mínusz 18 fok vagy annál kicsit hidegebb az optimális.

Ajtóra tejet és tojást tilos tenni

Mégpedig azért, mert a gyakori nyitogatás miatt ez az a pontja a hűtőnek, ami a legkevésbé hűt. A tejnek és a tojásnak viszont kifejezetten szüksége van a stabil hideg hőmérsékletre, így azokat az alsóbb polcokra érdemes helyezni. A hűtőajtóra kerülhetnek a szószok és a lekvárok.

Húst és halat hova?

A nyers húst és a halat alaposan becsomagolva, esetleg külön kis rekeszbe téve a legalsó polcra kell helyezni, így véletlenül sem érintkezik olyan étellel, amit aztán nyersen megeszünk. Ráadásul a hűtő ezen pontján kellően stabil és hideg a levegő, így tovább friss marad a termék.

Egyszerű, de nagyszerű

Klasszikus hiba, hogy az újonnan vásárolt élelmiszert csak berakjuk, ahova éppen fér, nem ügyelve arra, hogy már van bent egy korábbi lejáratú ugyanabból a termékből – tipikusan ilyen a tejföl vagy a vaj. Mindig ellenőrizzük a szavatosságot, és azt helyezzük előbbre, ami hamarabb fog lejárni.

Jobb, ha kint marad

A hűtőszekrény mára nélkülözhetetlen konyhai eszköz, ezért sokszor olyan terméket is beteszünk, amit nem kellene, sőt nem is ajánlott. Méz, olívaolaj, burgonya, paradicsom, hagyma, avokádó, alma, banán, uborka, édesburgonya, fánk, mogyorókrém és diófélék – nekik jobb a hűtőn kívül.

 

Most, hogy sorra vettük, mit hogyan érdemes a hűtőbe tenni, következhet az ebéd kérdésköre. Az biztos, hogy a kihűlt maradékot érdemes azonnal hűteni, de ha a Cityfood ebédjét eszi, garantáltan nem fog maradni semmi, finom ételeink ugynais gyorsan elfogynak. Rendelje tőlünk ebédjét házhoz, bízza ránk a főzést!