A jó húslevesnek nincs párja

Ha tél, akkor jöhet egy tányér jó, forró leves hétköznap, hétégén, ünnepnapon, bármikor. A náthás időszakban szinte kötelező, de a közelgő ünnepek sem telhetnek el nélküle. A magyar konyhának számos remek levese van, a toplistás mindenhol a húsleves, első helye örök és vitathatatlan. Ahány ház, annyi változat, de vajon melyek azok a tudnivalók, amiktől igazán finom lesz? Ha a húslevesszakértő nagyi épp nincs a közelben, a Cityfood segít! Legújabb cikkünkben megmutatjuk, mi mindenre érdemes odafigyelni, ha egy hagyományos húsleves elkészítésére adjuk a fejünket.

Minőség mindenek felett

A legfontosabb természetesen az alapanyagok kérdése. Mint minden étel esetében, úgy a húslevesnél is azon múlik minden, hogy mennyire friss és tiszta az az élelmiszer, amiből az ételünket készíteni fogjuk. Az a legjobb, ha saját magunk által nevelt állatból és a kertünkben termesztett zöldségből készül, de erre ma már kevesen vállalkoznak. Ilyenkor jól jön, ha ismerünk egy helyi termelőt, akitől minőségi alapanyagokat tudunk vásárolni.

Nem elég a színhús

Bizony az igazi húsleves nem készülhet csupán színhúsból, hiszen akkor éppen a lényeg vész el, az összetett íz és az emberi szervezet számára rendkívül hasznos tápanyagok. A húsleves akkor az igazi, ha friss állatból készül, és kerül bele mindenféle jó: hús, bőrös részek és csont is. A lassú főzési idő során a csontból és a húsból olyan értékes tápanyagok oldódnak ki, amelyek fontosak egészségünk megőrzése érdekében.

Friss zöldségek tárháza

Hogy a húslevesbe ki milyen zöldséget tesz, az mindig vita tárgya. Mindenki másra esküszik. De az biztos, hogy vöröshagyma, sárgarépa, gyökér és zeller nélkül elképzelhetetlen. Ezen felül van, aki tesz bele karfiolt, kelkáposztát, gombát, fokhagymát, paprikát – ezek mind alakítják egy kicsit a leves ízét

Egyszerű fűszerezés

A hagyományos húsleveset nem szokás túlfűszerezni, elegendő bele egész szemes bors és só. Azért célszerű a szemes változatot használni, mert attól tisztább lesz a levesünk leve. Természetesen kerülhet bele más is, de túl sok fűszert nem érdemes, mert elnyomják a leves eredeti ízét.

Az egészséges táplálkozás legfontosabb alappillére a mindennapos meleg étel fogyasztása, amit nem könnyű megoldani a dolgos hétköznapok során. A Cityfoodtól házhoz rendelt finom ebéddel megadjuk testünknek mindazt a törődést, amire szüksége van. Keresse étlapunkon Vitálkonyha fogásainkat, melyek kifejezetten egészségtudatos megrendelőinknek készülnek. Cityfood és Vitálkonyha – velünk könnyebb az egészséges étkezés!