Diós guba

Tagadhatatlanul megérkezett az ősz, ami rengeteg finom érett gyümölccsel és friss zöldséggel örvendezteti meg rajongóit, nem véletlenül sokak kedvenc évszaka. Az őszi termések közül az egyik legértékesebb a dió, ám a hazai diótermés sajnos évek óta silány, „hála” a könyörtelen kártevőknek. Ennek eredményeként a dió ára meredeken emelkedik, de idén még talán reménykedhetünk egy gazdagabb termésben és kissé alacsonyabb árakban. Egy biztos, aki teheti, szerezzen be egy kis friss diót, hiszen számos finomság készíthető belőle. A Cityfood most egy szupergyors és nagyon finom receptet hoz kedves olvasóinak, amelyben a főszerep a dióé.

Hozzávalók:

  • 4 db kifli
  • 6 dl tej
  • 2+2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola
  • 3+3 dkg porcukor
  • 1ek vaj

A kiflit ujjnyi vastag szeltekre szeljük, és megszárítjuk őket. Ehhez szükség lehet egy-két napra, de érdemes hozzá felhasználni a már kissé megszikkadt kifliket, így nem vesznek kárba, és gyorsabban meg is száradnak. Ha a kiflik megfelelő állagúak, előveszünk egy tűzálló tálat, és kivajazzuk. A tejet felforraljuk, belekeverünk 2 csomag vaníliás cukrot és 3 dkg porcukrot. A maradék cukrot és vaníliás cukrot egy tálban elkeverjük a dióval. Citromból érdemes biocitromot vásárolni, hiszen a héját fogjuk felhasználni. Alaposan megmossuk, majd lereszeljük a citrom héját, és a dióhoz keverjük.

A tűzálló tálba rakunk egy sor kiflit, majd meglocsoljuk tejjel, megszórjuk a cukros-diós keverékkel és a mazsolával. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a következő sor: kifli, tej, végül a diós keverék. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Még melegen tálaljuk, kínálhatunk mellé vaníliasodót, vagy ha idő szűkében vagyunk, pudingot.

Ugye jól hangzik? Szerencsére nem csak finom, de gyorsan el is készíthető. Vannak azonban olyan napok, amikor még egy gyors étel sem fér bele az ember idejébe. Ronni azonban akkor is kell, ilyenkor az ebéd házhoz rendelés a legegyszerűbb megoldás, éljen Ön is vele! Rendelje meg ebédjét a Cityfoodtól – jó és finom, megfizethető áron!