Válogatósok kedvence – darált húsos tészta

Nem könnyű annak a konyhatündérnek a dolga, akinek vegetáriánus van a családjában, hiszen mindig ki kel találnia valami új húsmentes finomságot, és folyamatosan kísérleteznie kell az ismeretlen alapanyagokkal. De az állandó főzés nem csak nekik nehéz – hiszen mi a helyzet azokkal az édesanyákkal, akiknek a gyereke pont ennek ellenkezője, húst enne hússal, a zöldségek szóba sem jöhetnek, és sosem lehet jóllakatni őket? A Cityfood most nekik kedveskedik egy egyszerű, mégis nagyon laktató, darált húsos tésztával. Tartson velünk, szereljük le együtt a válogatós gyerekeket, ebből a finom tésztából garantáltan nem lesz maradék!

Hozzávalók:

  • 500 g fodros kocka tészta
  • 500 g darált sertés hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 kis pohár tejföl
  • 2 marék reszelt füstölt sajt
  • 4 ek olaj
  • só, bors, vegeta

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben olajon elkezdjük pirítani. Ha szép aranysárgára pirult, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és egy kis vegetával ízesítjük. Saját ízlésünk szerint fűszerezhetjük még más fűszerekkel is, de ez a három önmagában is elegendő hozzá. Amikor szépen kifehéredett a hús, elzárjuk alatta a gázt. A tésztát kifőzzük, majd rákeverjük a tejfölt, kissé megsózzuk, végül ráöntjük a darált húst, szaftjával együtt. Az egészet jó alaposan összekeverjük, majd egy olajjal kikent tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben készre sütjük. Nem kell túl sokáig sütni, mert akkor kiszárad a tészta – húsz perc alatt megolvad a tetején a sajt, és átmelegszik az étel.

Kedveli az egyszerű, gyors recept ötleteket, mert a hétköznapok során nehéz megoldani a főzést, a nagy rohanásban pedig nem jut idő többféle fogást készíteni? Ha nagyon összetorlódtak a teendők, és egy kis segítségre lenne szüksége, rendelje meg önmaga és családja ebédjét néhány kattintással a Cityfood weboldaláról! Ebéd házhoz szállítás, megbízható minőség, megfizethető árak – ezt ajánlja a Cityfood. Éljen a lehetőséggel, tegye könnyebbé a dolgos mindennapokat!