Őrületes világcsúcsok

  • |

Sok embernek elemi igénye, hogy kitűnjön a tömegből, hogy valamiben ő legyen az első, a legügyesebb, a legjobb. Elsőre kissé furcsának tűnhet, hogy ezt a belső igényt egyesek még az evésre is kiterjesztik, de bizony szép számmal vannak, akik ételekhez, evéshez köthető világcsúcsot állítanak fel, és ezzel kerülnek be a hírekbe. A Cityfood most közülük mutat be néhányat kedves olvasóinak. Tartson Ön is velünk, ígérjük, lesz köztük érdekes és megdöbbentő is.

Egységnyi idő alatt elfogyasztott hot dog

Ön is imádja a hot dogot? Biztosan nem annyira, mint Josué Montero Durán, aki három perc alatt annyi hot dogot evett meg, amennyit csak bírt. Már az is nagy teljesítmény lenne, ha ez a szám három lenne, hiszen egy perc alatt egy egész hot dogot megenni lehetetlenségnek tűnik. Ő viszont három perc alatt kilencet fogyasztott el. Elképesztő mennyiség, elképesztő sebesség!

Fokhagymával az egészségért

Régóta közismert tény, hogy érdemes rendszeresen fogyasztani fokhagymát, hiszen számos jótékony hatása van az emberi szervezetre. Nyersen kevesen bírják megenni, hiszen íze és illata nagyon erőteljes, a legtöbb embernek már egy gerezd elrágása is lehetetlen küldetésnek tűnik. Patrick Bertoletti azonban, aki világcsúcstartó a fokhagymaevésben, egyetlen perc alatt 36 gerezd nyers fokhagymát evett meg. Még a gondolat is felkavaró.

Új év, új rekordok

Japán egyik legjelentősebb ünnepe az új év köszöntése, minden évben ünnepségsorozattal köszöntik a szép új esztendőt. A nagy ünneplés közepette sikerült Juszuke Jamagucsinak világcsúcsra törni, ugyanis egy nyers vöröshagymát megdöbbentően rövid idő alatt fogyasztott el. Mindössze 29,56 másodperc elegendő volt számára ahhoz, hogy befaljon egy teljes fej vöröshagymát. A gyomra valószínűleg nem örült annyira ennek a különleges teljesítménynek.

Pillecukor minden mennyiségben

Az eddigiek után szinte felüdülés a pillecukor szót olvasni, hiszen jóval könnyedebb ételnek tűnik elsőre, mint a fokhagyma vagy a vöröshagyma. Ám ha kicsit jobban belegondolunk, és elképzeljük, hogy gyorsan kellene belőle sokat enni, máris érezhetjük szervezetünk tiltakozását, ami nem is meglepő, hiszen a pillecukor is nehéz étel. Anthony Falzon mit sem törődött szervezete tiltakozásával, inkább nekilátott, és 60 másodperc alatt megevett 25 darabot. Képzeljük csak el – 25 nagyméretű pillecukor egyetlen perc alatt. Nem akármilyen teljesítmény.

 

A Cityfood természetesen senkit sem buzdít a túlevésre, hiszen nem jó, ha túlterheljük szervezetünket. A jól átgondolt, változatos és rendszeres étkezéssel rengeteget tehetünk saját testünkért és egészségünkért. Válassza ki kedvenc ételeit weboldalunkról, rendelje őket házhoz, és egyen minden nap finomat, jó minőséget, megfizethető áron!