Brokkolikenyér

Vannak alapanyagok, melyeket ritkán használunk, akkor is szinte csak a megszokott formában. Ennek oka a legtöbb esetben mindössze annyi, hogy nem ismerünk alternatív felhasználási módokat, noha az alapanyag kifejezetten sokoldalú. A brokkoli éppen ilyen, a legtöbben ugyanis csupán a párolt brokkolit ismerik, esetleg a brokkolikrémlevest vagy a rántott brokkolit. A Cityfood most egy igazán különleges receptet mutat kedves olvasóinak, melyben a főszerep ezé a nagyszerű zöldségé. Brokkolikenyér vagy brokkolilepény – a fogyókúrázók új kedvence!

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 4 egész tojás
  • 100 g őrölt mandula
  • bors
  • egy marék apróra vágott petrezselyem

Első lépésként a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpírral. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, még nyersen egy aprítógépbe tesszük, és olyan apróra daráljuk, mint a kuszkusz. Amint ezzel elkészültünk, az aprított brokkolit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a négy tojást, az őrölt mandulát és ízlés szerint a fűszereket. Ez alap esetben csupán só, bors és petrezselyem, de kedvünk szerint kísérletezhetünk, mert jól illik még hozzá a fokhagyma, a bazsalikom, a szerecsendió, a medvehagyma, sőt, szinte bármilyen fűszer. Amint elkészült a krémes állagú masszánk, belesimítjuk a tepsibe. Forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük, míg a teteje elkezd barnulni. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és hat darabra szeljük.

Ez a különleges brokkolis étel igazi különlegesség lehet azoknak, akik fogyókúráznak, hiszen alacsony a kalóriatartalma, de azok is kedvelni fogják, akik csupán megunták a megszokott ízeket. Kínálhatjuk fokhagymás tejföllel vagy hummussszal, kísérője lehet sülteknek, szószoknak, de akár reggelire vagy vacsorára is fogyaszthatjuk némi tojás, sonka és friss saláta kíséretében.

Ha Ön is szívesen megkóstolna új ízeket, de éppen nincs kísérletezgetős kedvében, a Cityfoodtól néhány kattintással házhoz rendelheti finom fogásainkat. Éljen az ebéd házhoz rendelés lehetőségével, könnyítse meg a dolgos mindennapokat a Cityfood ételfutárral!