Különleges limonádék

Különleges limonádék

Mitől olyan finomak és annyira mások a vendéglátóhelyeken kapható limonádék, mint amit otthon készítünk? Bizony a jó idő közeledtével egyre fontosabb ez a kérdés, hiszen testünk szép lassan megunja az egész télen át ivott meleg teákat, és valami különlegesre fog vágyni. Szerencsére apró praktikákkal eleget tudunk tenni a sürgetésnek, és mi magunk is el tudjuk otthon készíteni a különleges és finom limonádékat. A Cityfood e heti bogcikkében lerántja a leplet a limonádés poharakról!

1. A szénsav. A jól eltalált szénsav és csapvíz keveréke frissítő hatású lehet! Nem kell sok a szénsavból, elég, ha csupán az italunk negyed részét adja a szénsavas víz, a többit pedig a sima víz. Ha túl sok a szénsav, akkor túl „erős” lesz az italunk, ha viszont eltaláljuk a megfelelő arányt, akkor nagyszerű frissítő érzéssel fogja gazdagítani limonádénkat.
2. A szörp. Igen, bizony nem tévedés, rengetegféle szörp kapható, és nem feltétlenül kell a műmálna ízű tömény cukros löttyöt választanunk, ha szörpös italt készítünk. Természetesen itt is nagyon fontos a minőség és a mértékletesség. A szörp ne legyen túl sok, nem is kell, hogy konkrétan érezzük az italon az ízét, elegendő, ha csak egy kis enyhe aromát kölcsönöz a limonádénknak.
3. Citrusfélék, felszeletelve. A klasszikus limonádé sok cukorból és sok citromléből áll. Egyszerre túl édes és túl savanyú, émelyítő, és cseppet sem oltja a szomjunkat. Érdemes elfelejtetünk gyorsan ezt a felhasználási módját a citromnak. Ennél sokkal hatékonyabb, ha az alaposan megmosott citrusféléket, a citromot, a narancsot és a lime-ot felszeljük, szép kis formákra felvágjuk, és úgy adjuk az italunkhoz. A gusztusos látványon túl nagyszerű ízt fog kölcsönözni a héjukból kioldódó olaj.
4. Fagyasztott gyümölcsöket bele! Elég néhány szem belőlük, hogy igazán különleges és dekoratív limonádét kapjunk. Fagyasztott eper, málna, áfonya, ananász – ezek a legbiztosabb választások. De jó megoldás lehet a friss gránátalma, a gyömbér vagy a koktélcseresznye is. A koktélcseresznye nem véletlenül állandó szereplője a nyári italoknak, egyetlen szem is fel tudja dobni az embert.
5. Az esztétikum! Ugye Ön is járt már úgy, hogy igénytelenül szolgálták fel italát, és így már hiába volt megfelelő az íze, az élmény mégsem volt kellemes? Ez nem csak a vendéglátóhelyeken van így, hanem saját otthonunkban is. Néhány szép pohár, egy kis jég, egy szép üvegkancsó, egy levél borsmenta, és máris különleges lesz a pillanat.

Nem érdemes késlekedni, akár már holnap meglepheti szeretteit egy finom frissítővel. Ha rohanós napja lesz, és aggódik a sok teendő miatt, válassza a Cityfood-ot, mi házhoz visszük ebédjét, így marad ideje meglepni kedvesét vagy gyermekeit egy kis ízletes limonádéval.