Baconbe csavart sárgarépa – mutatjuk, hogyan készül!

Baconbe csavart sárgarépa – mutatjuk, hogyan készül!

Először is szeretnénk leszögezni, hogy az idei tavasz legfinomabb ételének receptjét szeretnénk kedves olvasóinkkal megosztani, ami biztosan a család kedvence lesz. A tavaszsürgető zöldborsófőzelék nagyszerű kiegészítője lehet ez a friss, tavaszi, könnyű és egészséges, gyorsan elkészíthető, ráadásul kiadós étel. Baconszalonnába csavart sárgarépa, erről szól az e heti fáma!

Hozzávalók:
Sárgarépa
Bacon szalonna szeletek (ahány sárgarépa, annyi szelet baconszalonna)
1 ek. olívaolaj
Frissen őrölt bors
Fokhagyma (mennyisége tetszés szerint választható)
Sütőpapír

A sütőt gyújtsuk be, hogy legyen ideje bemelegedni, közben egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Az elkészítés menete rendkívül egyszerű. Válasszunk friss, vékonyabb sárgarépákat, a téli időből maradt vastag karók nem alkalmasak a feladatra, mert nem tudnak megpuhulni és az ízük sem az igazi már. Tehát az idei szép sárgarépákat hámozzuk meg, öblítsük le, majd töröljük őket szárazra konyhai papírtörlővel. Ezután minden répát tekerjünk be egy-egy vékony szelet baconbe. Helyezzük őket a sütőpapírra, majd szórjuk meg a tetejüket frissen őrölt borssal. A fokhagymákat hámozzuk meg, locsoljunk egy kis olíva olajat a sütőpapír egy részére, majd helyezzük rá a fokhagymákat. Szórjuk meg ezeket is a frissen őrölt feketeborssal. Fedjük le a tepsit alufóliával, majd mehet is a sütőbe, ahol a répák vastagságától függően 30-40 perc alatt készre sülnek. Amikor a répák már megpuhultak, vegyük le az alufóliát, és hagyjuk a bacont szép pirosra sülni, így lesz a legfinomabb. A fokhagymák korábban elkészülhetnek, így azokat érdemes egy kicsit hamarabb kivenni a tepsiből.
Köretként bármi megfelelő lehet, amit éppen megkívánunk. A petrezselymes krumplitól kezdve a majonézes kukoricasalátán át mindenhez tökéletesen illik. Aki szereti a mártogatósokat, készítse el mellé a kedvencét, attól csak még finomabb lesz az összhatás.

Szeretné Ön is kipróbálni ezt a különleges fogást, de semmire nem jut ideje a nagy tavaszi zsongás közepette? Válasszon a Cityfood étlapjáról egy finom levest és desszertet, így lehetősége nyílik összedobni ezt a könnyű főételt.