Öt dolog, amiért a karfiolpaprikást vétek kihagyni

Öt dolog, amiért a karfiolpaprikást vétek kihagyni

Elege van a megszokott ízekből? Már kedve sincs főzni, mert nem tudja, mit készítsen? Ha a harcsapaprikásunk ízlett, itt az ideje kipróbálni egy teljesen újfajta paprikást, amilyen még biztosan nem evett! Étlapon a karfiolpaprikás, nézzük, miért érdemes megkóstolni!

1. Paprikás hús nélkül? Létezik! Csak semmi hús, így a vegetáriánusok is jóízűen fogyaszthatják. Állati eredetű összetevő csupán a tejszín és a tejföl, amit az elkészítés során használunk, így kedvező lehet azoknak, akik szeretnének több zöldséget fogyasztani, és idegenkednek a nehéz húsok rendszeres fogyasztásától.
2. Nagyon magyar. A paprikás az egyik legősibb és legalapvetőbb magyar egytálételek egyike, amit a legtöbb magyar szeret. De még a legnagyobb rajongókkal is megesik időnként, hogy a jól megszokott csirkepaprikás unalmassá válik. Ilyen esetekben jól jön a karfiolpaprikás, ami ízre emlékeztet a hagyományos változatra, mégis teljesen más, hiszen a karfiol markáns íze határozza meg.
3. A karfiol igazi szuperzöldség, rendszeres fogyasztása mindenkinek ajánlott. Olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek védekezni szervezetünknek a rákos megbetegedések ellen. Emellett jótékony hatással van szívünkre és immunrendszerünkre is, erős gyulladáscsökkentő hatással bír, tehát ajánlott fogyasztani kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
4. Paprikással a méregtelenítésért? Igen! A karfiol ugyanis rengeteg antioxidánst tartalmaz és olyan vegyületeket is, amelyek fontosak ahhoz, hogy aktiválódni tudjanak a testünkben található méregtelenítő enzimek. Szervezetünk természetes úton történő méregtelenítése pedig soha véget nem érő feladatunk.
5. Bármilyen köret jó hozzá, de mi durumtésztát kínálunk mellé, ami rendkívül egészséges és diétás tésztaféle. A tészta durumbúzából készül, ami a sima búzától annyiban tér el, hogy nagyon magas a fehérjetartalma, így a tészta tojás hozzáadása nélkül is elkészíthető, éppen ezért tojásérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Kedvet kapott a karfiolpaprikás megkóstolásához? Akkor nincs más teendője, mint megrendelni a Cityfood étlapjáról, és várni futárunkat, aki házhoz szállítja Önnek! Ne feledkezzen meg az előételről és a desszertről sem, kínálatunkban biztosan megtalálja a fogára valót!