rozebor

Rozékása, a nyári esték új kedvence

Ki szereti a rozét? És ki vágyik a nagy melegben egy kis alkoholos, hűsítő finomságra? Ha különleges limonádéinkat már kipróbálta, a koktélkészítés pedig túl bonyolultnak tűnik, itt a tökéletes megoldás: a rozékása. Kevés hozzávaló, gyors elkészítési mód és nagyszerű íz, ráadásul ezzel garantáltan újat tudunk mutatni a barátainknak. Kell ennél több? Tökéletes kísérője a nyári grillpartyknak, a romantikus filmezésnek, a hullócsillag-vadászatnak vagy akár a Balaton-parti kiruccanásoknak. Tartson velünk ezen a héten is, hogy megtudja, mitől lesz a jeges rozé mindenki kedvence.

Őszibarackos-ananászos rozékása:
1 üveg rozé
2 csésze fagyasztott, kockára vágott őszibarack
1 csésze fagyasztott ananász
2 ek bármilyen likőr

A rozé felét jégkocka-tartóba öntjük és sziládra fagyasztjuk. Amikor keményre fagyott, egy turmixgépbe tesszük a kockákat (feltétlenül olyan kést használjunk hozzá, ami tud jeget is turmixolni!), rászórjuk a fagyasztott gyümölcsöt, ráöntjük a szobahőmérsékletű rozét és a likőrt, majd az egészet jeges, kásás itallá turmixszoljuk. Koktélpohárba töltjük és mentalevéllel, negyedbe vágott ciromkarikával díszítjük. Jó ötlet mellé valamilyen sós ropogtatni valót is kínálni, mert éhes gyomorra fogyasztva biztosan gyorsan a fejünkbe száll az ital, hiszen itatja magát.

Egy másik változatában a bogyós gyümölcsök dominálnak, érdemes ezt is kipróbálni!

Epres-málnás rozékása:
1 üveg rozé
2 csésze fagyasztott eper
1 csésze fagyasztott málna
2 ek bármilyen likőr

Ha a nyár Önnek is az újdonságok kipróbálását és az új ízek felfedezését jelenti, a rozékása feltétlenül legyen köztük, hiszen íze utánozhatatlan. A főzést pedig hagyja nyugodt szívvel a Cityfood szakácsaira, tőlünk garantált minőséget kap egész évben!