citromos pite

Csodafinom citrompite

A pitéket mindenki szereti, a legtöbbünknek e szó hallatán valami lédús, gyümölcsös forró édesség jut eszünkbe – mint amilyen a német fahéjas-szilvás pite. Gondolta volna, hogy létezik olyan pite is, ami citromból készül? A Cityfood egy újabb különlegességgel kedveskedik olvasóinak, itt a legújabb és legtrendibb piterecept!

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg finomliszt
12,5 dkg vaj
1 tojás sárgája
3 ek hideg tej
3,5 dkg porcukor

Hozzávalók a krémhez:
6 db közepes méretű bio citrom
4 egész tojás
4 tojás sárgája
25 dkg cukor
1,5 dl 30%-os tejszín

A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejet, majd jól összegyúrjuk az egészet. Amikor már szép sima állagú a tészta, cipót formázunk belőle, és hűtőbe tesszük fél órára.
A krémhez a citromokat alaposan megmossuk és lereszeljük héjukat. Fontos, hogy ehető legyen a citrom héja és ne vegyszerekkel kezelt, ezért érdemes bio citromot vásárolnunk. A levüket kifacsarjuk, kb. 2 dl lesz belőle. Egy tálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a tojás sárgákat és a cukrot, azután alaposan elkeverjük az elegyet. Hozzáadjuk a citromok levét és héját, majd állni hagyjuk egy kicsit (kb. 10 perc elegendő). Közben a sütőt begyújtjuk, hogy kellően elő tudjon melegedni.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kivajazott és kilisztezett piteformába nyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 10 percig sütjük nehezékkel (a szárazbab tökéletes nehezék), majd ismét 10 percig sütjük nehezék nélkül. A krémhez hozzákeverjük a tejszínt, és a félig megsült tésztára öntjük, majd 35 percig sütjük az egészet. Amikor elkészül, sűrű puding állagú lesz a krém, nem fog teljesen megszilárdulni. Kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk!

Önnek is szíve csücske lett ez a nagyszerű recept? Beleférhet akár a holnapi napba is, hiszen gyorsan elkészül, ha pedig az ebédfőzésre már nem marad ideje, sebaj, a Cityfood segít a dolgon. Rendelje házhoz ételét, válassza ki ebédjét a Cityfood étlapjáról, így marad ideje sütögetni. Nálunk mindig megbízható minőséget és korrekt árakat talál!