leveles tászta az asztalon

Leveles tészta – a legtutibb alapanyag

Gyorsan, olcsón valami nagyon finomat? Ez minden háziasszony álma. A legtöbben ilyenkor a szendvicsek, a tojásrántotta, a bundás kenyér és a virsli után nyúlnak, hiszen ezekről tudható, hogy 10 perc alatt el lehet őket készíteni, és minden családtag örül nekik. De mit tegyen az, aki már unja mindezeket, és szeretne valami újat kitalálni? Számukra a legjobb megoldás a leveles tészta, ami egy rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag. Tartson a Cityfooddal, és ismerje meg a leveles tésztát, az új legjobb barátját a konyhában!
Mi is az a leveles tészta? A leveles tészta egy előre elkészített tészta, amivel csak annyi a dolgunk, hogy megtöltjük, megsütjük, és máris csodálatos, édes vagy sós vacsorát tudunk a család elé tálalni. Kapható a boltokban fagyasztott és hűtött formában. Ha fagyasztottat vásárolunk, ügyeljünk rá, hogy mielőtt felhasználnánk, ki kell olvadnia, vegyük ki időben a mélyhűtőből. Ha csak hűtötte vásároltunk, még ennyi gondunk sem lesz vele, hiszen 10 perc szobahőmérsékleten többnyire elegendő is neki. Mindkét esetben kövessük a csomagoláson leírtakat!
A leveles tészta ezerféle módon felhasználható, mi most egy sós receptötletet osztunk meg kedves olvasóinkkal.

Hozzávalók:
1 rúd hűtött leveles tészta
3 ek tejföl
10 dkg sonka apró kockákra vágva
5 marék friss spenót (bébispenót a legjobb hozzá)
1 ek olíva olaj
5 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
4 tojás
fetasajt
1 marék reszelt trappista sajt

A sütőt begyújtjuk, mert előmelegített sütőre lesz szükség. A tésztát kivesszük a hűtőből, szobahőmérsékleten állni hagyjuk kicsit. Addig a friss spenótot megmossuk, felszeljük. Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, rászórjuk a spenótot és a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk. Ha kész, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kitekerjük rá a tésztát. Oldalait visszahajtjuk, hogy legyen minden oldalon egy kis pereme. Megkenjük tejföllel, rászórjuk a kockára vágott sonkát és a spenótot. Szépen elsimítjuk rajta. A fetasajtot apró darabokra vágjuk és rászórjuk. A négy tojást egészben ráütjük, szórunk a tetejükre egy kis sót és borsot. A tojások közötti részeket megszórjuk trappista sajttal. Az egészet a sütőbe toljuk és megsütjük. A leveles tészta szép aranysárgára és ropogósra fog sülni, ez idő alatt a tojások is elkészülnek. Frissen, melegen ajánlott fogyasztani!

Ha tetszett a recept, és holnap ezt készíti vacsoára, már csak az ebédet kell kitalálnia. Ne terhelje túl magát, a Cityfood házhoz viszi Önnek kedvenc ételeit! Keresse weboldalunkat, ahol gazdag kínálattal várjuk megrendelőinket.