gyógyteák

Öt gyógytea meghűlésre

Sajnos a kora tavaszi hónapok elkerülhetetlenül hozzák magukkal a meghűlést, a vírusok és baktériumok okozta kellemetlen felső légúti megbetegedéseket és a náthát. Ha súlyos a dolog, természetesen orvoshoz kell fordulni, de ha csak egy futó megfázásról van szó, érdemes a természet erejét segítségül hívni. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a gyömbért, ami igazi csodaszer, de vannak más lehetőségek is, a gyógynövények gazdag tárháza szinte kimeríthetetlen. Tartson ismét a Cityfooddal, készüljön fel a betegségek ellen!

1. Kakukkfű tea
A kakukkfű nagyszerű segítség, ha még időben vagyunk, és a megelőzésre szeretnénk nagyobb gondot fordítani, ugyanis erős immunerősítő hatással rendelkezik. Képes testünket megóvni a betegségekről, meghosszabbítja a sejtjeink életét. Ha már kész a baj, és elkaptunk valami kórokozót, a kakukkfű tea csillapítja a köhögést, tisztítja a szájüreget, leviszi a gyulladást, és még az orrduguláson is segít, ha inhalálunk vele.

2. Borsmenta tea
A borsmenta ereje a levelében található illóolajnak, cseranyagoknak és flavonoidoknak köszönhető. Nagy százalékban tartalmaz mentolt, ami hűsít és csillapítja a fájdalmat. Hatékonyan csillapítja a fejfájást, fertőtleníti a légutakat, és segít az orrdugulással szembeni harcban.

3. Hársfatea
A hársfatea évezredek óta népszerű és hatékony ellenszere a köhögéssel járó megbetegedéseknek, mert erős nyákoldó hatása van, ezért segít a hurutos köhögés leküzdésében. Nyugtatja a fájó torkot, csillapítja a száraz köhögést. Erős izzasztó hatással bír, márpedig egy influenza esetén a legjobb gyógyír egy kiadós éjszakai izzadás.

4. Bodzatea
A bodza virága, majd később a kis lila színűvé változott bogyói nagyon sok hasznos anyagot tartalmaznak, már az ókorban is használták gyógyításra. A bodza titkos ereje abban rejlik, hogy képes gátolni a vírusok elszaporodását, ezzel támogatva az emberi szervezetet a hatékony harcban. Izzasztó, köhögést csillapító, mindemellett pedig teája kifejezetten finom, nem erőteljes gyógynövény ízű.

5. Csipkebogyó tea
A csipkebogyó tea kissé megtévesztő elnevezés, hiszen ebben az esetben nem egy forró teára kell gondolni, hanem egy áztatott folyadékra. A csipkebogyó legfőbb hatóanyaga ugyanis a C-vitamin, ami teljesen tönkremegy, ha leforrázzuk a kis piros bogyókat. Magas vitamintartalma segít szervezetünknek legyőzni a legmakacsabb betegségeket is. Langyos vízben áztatva, levét leszűrve fogyasszuk!

A Cityfood kívánja kedves olvasóinak, hogy idén tavasszal ne legyen szükségük ezekre a csodaszerekre. Ha ez mégsem sikerül, pihenjenek sokat, ne fárasszák magukat a főzéssel, azt bízzák a Cityfood remek szakácsaira. Látogassák weboldalunkat, ahol mindig megújuló kínálattal várjuk kedves megrendelőinket!