túrós csusza

Öt dolog, amiért a túrós csusza sosem merül feledésbe

  • |

Léteznek úgynevezett „nem szeretem” ételek, mint a sóskafőzelék, tökfőzelék, főtt marhahús meggyszósszal, tojásleves, spenót, amelyekről sokan rossz emlékeket őriznek az iskolai menzákról. Nem így a túrós csuszáról! Amilyen egyszerű és olcsó étel, annyira szeretjük a mai napig, és a Cityfood megrendelőinek kedvelt ételei között szerepel. Nézzük, miért is halhatatlan ez a kiadós tésztás étel!

1. Olcsó
Bizony sok családban elérkezik a nyomasztó hó vége, amikor nagyon oda kell figyelni arra, hogy mire költ az ember, és min tud spórolni, hogy ki tudja húzni a kosztpénzből a következő fizetésig. Ilyenkor jól jön, ha van a tarsolyunkban néhány pénztárcakímélő ötlet, a túrós csusza pedig éppen ilyen. Kell hozzá kockára vágott fodros tészta, tejföl és túró. Gazdagíthatjuk egy kis pirított szalonnával, de akadnak, akik inkább anélkül szeretik.

2. Kiadós
A tészta szénhidráttartalma, a túró magas fehérjetartalma és a szalonna zsírja együtt teljes értékű ebédet eredményez. Ha előtte fogyasztunk egy zöldségekkel és hússal gazdagított finom levest, biztosan nem éhezünk meg az ebéd után egyhamar.

3. Ehetjük sósan…
A klasszikus túrós csusza receptjében a túrót sóval és tejföllel törik össze, és azt keverik el az enyhén sós vízben főzött tésztán. Ez esetben ehetjük frissen a tésztát, de ha túl sokat készítettünk belőle, másnapra összesüthetjük egy kis plusz sós tejföllel és reszelt sajttal a sütőben is, így ismét finom, friss, meleg ételt tudunk az asztalra tenni.

4. …és édesen
A menzán lehetett választani, hogy édesen vagy sósan szeretnénk enni, nem volt sok bajlódás a dologgal, a túrót és a tejfölt semleges ízűre hagyták, így ki-ki kedvére sózhatta vagy porcukrozhatta a tésztát. Utóbbi választás is tökéletesen érthető, hiszen az édes túró kimondottan finom tud lenni. Ha otthon készítjük, érdemes előre dönteni, hogy sós vagy édes verziót kívánunk-e, és amennyiben az édes mellett tesszük le voksunkat, a túrót jókora adag vaníliás cukorral törjük össze. Jó, ha kerül bele egy kis rumba áztatott mazsola is, úgy lesz az igazi a végeredmény!

5. Készülhet pörccel vagy sült baconnel.
A sós változatban a zsírjára sütött kis szalonnakockák nem csak kiadóssá, de nagyon finommá is teszik ételünket. Pontosan ugyanez a helyzet akkor is, ha bacont kockázunk fel és sütünk ki, majd azt keverjük a tésztához.

Önnek is előjöttek a kellemes gyerekkori emlékek? Ha szeretne nosztalgiázni, de még egy ilyen egyszerű és gyors ételre sem jut ideje, keresse bizalommal a Cityfood ételfutárt, nálunk az egyszerű ételektől a bonyolultakig mindent megtalál. Ami csak szem-szájnak ingere!