Mangókrémleves

Hidegen, langyosan és melegen egyaránt finom, frissítő és lágy íze pedig mindenkit elvarázsol, mi az? Ez bizony a mangókrémleves, a legfinomabb egzotikus gyümölcsből készült leves, amely minden évszakra tökéletes választás. Kiváló vendégváró előétel, és a válogatós gyerekeknek is kedvence lehet, hiszen íze lágy és selymes. Elkészítése egyszerű, emellett nagy előnye, hogy számtalan módon gazdagítható, ezért ízlésünknek megfelelően tálalhatjuk.

Hozzávalók:

 

A mangót megmossuk, meghámozzuk, magját kivágjuk. A gyümölcshúst apró kockákra vágjuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd puhára főzzük. Amikor a mangó megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk. Ezután felöntjük a maradék vízzel, és felforraljuk. Beleöntjük a cukrot és a fahéjat, és még egyszer hagyjuk, hogy felforrjon. Egy kis edénybe kiveszünk egy merőkanálnyit a forró levesből, elkeverjük a tejszínnel és a kókuszkrémmel, hogy ne legyen csomós az elegy. Ezt beleöntjük a krémlevesbe, két percig főzzük, és már kész is van a finom mangólevesünk.

Mivel érdemes felszolgálni?

A legegyszerűbb módja, ha tejszínhabot nyomunk a tetejére, és megszórjuk pirított mandulaforgáccsal. Ha ennél kicsit extrább megoldásra vágyunk, megszórhatjuk a leves tetejét egy nagyon kevés frissen őrölt rózsaborssal, ettől igazán különleges ízt kap. Ha pedig szeretnénk egy kis darabos gyümölcsöt is a levesben látni, karikázhatunk bele némi banánt, vagy néhány szem nyers mangó kockát, de ezeket már csak közvetlenül tálalás előtt tegyük a levesbe, különben megbarnulnak, és nem mutatnak jól.

 

Ugye milyen egyszerű? Sajnos mindenki életében vannak napok, amikor még az ilyen egyszerű receptek is teljesen kivitelezhetetlennek tűnnek. Ha Önnél is nagy a rohanás, ha úgy érzi nincs egy perce sem, és kizárt, hogy a főzés is beleférjen a napba, ne törje magát, inkább válasszon egy időkímélő megoldást! Rendelje házhoz ebédjét a Cityfoodtól, étlapunkon változatos fogásokat és finom ízeket talál!