zserbo golyó

Home office, azaz nem lesz zserbó idén – vagy mégis?

A kényszerhelyzet miatt elrendelt home office és home school váratlan új kihívások elé állít napjainkban számos családot. Nehéz elengedni az eddig életünk szabályait, a megszokott napirendet, és kialakítani az új szabályokkal teli, élhető mindennapokat. Nem kisebb feladat megtalálni az örömforrásokat sem, hiszen amihez eddig szokva voltunk, annak nagy részétől most el vagyunk tiltva. De akkor mégis miben lelhetjük örömünket? Hogyan tovább? Egy valami biztos, hogy finom ételeket enni mindig jó, és a kedvenc desszertjeinkről nem szabad lemondanunk akkor sem, ha egy levegővételnyi időnk sem marad. Hiszen ennyi jár nekünk!

Zserbó, a magyarok kedvence
Klasszikus kedvenc süteményeink között szerepel a zserbó, melynek nagy hátránya, hogy időigényes, és elkészítéséhez kell némi tapasztalat is. A Cityfood ezen a héten egy szuper egyszerű és gyors zserbógolyó receptet hoz kedves olvasóinak, amihez nem kell sok idő, sem konyhai gyakorlat. Tartson ismét velünk, higgye el, megéri!

Hozzávalók:
250 g darált keksz
1 bögrényi darált dió
3 ek vaj
1 citrom reszelt héja
4 ek porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 ek baracklekvár
1 dl tej
2 ek rum aroma
A mázhoz:
1 tábla tejcsoki
2 ek kakaópor
1 dl tej

A zserbógolyó elkészítési menete szinte megegyezik a kókuszgolyóéval, de mivel eltérőek a hozzávalók, így a végeredmény is más lesz. A dió, a baracklekvár, a citrom reszelt héja, a tejcsokis máz íze együtt olyan hatást kelt, mintha egy szelet zserbóba harapnánk. A darált kekszet elkeverjük a porcukorral, a darát dióval és a vaníliás cukorral. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd beleszórjuk a citrom reszelt héját. Hozzáadjuk a lekvárt és a tejben elkevert rum aromát. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és apró golyócskákat formázunk belőle. Ha túl kemény, tejjel lágyíthatjuk, ha túl lágy, egy kis kekszporral keményíthetünk rajta. Ki hogyan szereti, mindenki ízlésétől függően készítheti el.
A mázhoz a tejet egy lábasba öntjük, beletörjük a csokit, beleszórjuk a kakaóport, és az egészet összeolvasztjuk, csomómentesre keverve. Megforgatjuk benne a golyókat, majd kiszedjük őket egy sütőpapírra. Amint meghűl a máz, áttesszük egy szép tálcára, és már tálalhatjuk is őket.

Ha tetszett a recept, próbálja ki Ön is! Ha nincs ideje főzni, válassza az ebéd házhoz rendelést, könnyítse meg a dolgát a Cityfood segítségével! A Cityfood ott segít, ahol tud!