spárga

Mit készítsünk a spárgából

Csirág, nyúlárnyék. Kinek vannak ötletei, hogy milyen növényről fog szólni a Cityfood eheti blogcikke? Segítünk egy kicsit: az évelő növény friss hajtásait fogyasztjuk, melyek lehetnek zöldek vagy fehéres színűek, tetejükön pikkelyszerű apró kis levelecskék találhatóak. Ez bizony a spárga! A Cityfood ezen a héten utánajár, melyek a legfinomabb spárgából készült ételek, miket érdemes otthon is kipróbálni. Néhány hete elindult a hazai spárgaszezon. Aki szereti ezt a különleges zöldséget, tudja jól, hogy érdemes kihasználni ezt a rövidke időszakot, friss hazai spárgát ugyanis csak néhány hónapig tudunk vásárolni. Irány a helyi zöldséges, elő a jó kis receptekkel!

Baconba tekert spárga
Ha Ön is szereti a különleges, és gyorsan elkészíthető ételeket, a baconba tekert spárga a legjobb választás. A spárgákat megmossuk, fás végüket letörjük. Egyenként beletekerjük őket egy-egy szelet baconbe. Olívaolajjal megkent serpenyőbe vagy tepsibe tesszük őket. Megszórjuk egy kis sóval, frissen őrölt borssal, és megsütjük őket. Időnként forgassuk át, mert a bacon megpirulva letapadhat! Bármilyen körettel szervírozható – a Cityfood a petrezselymes újburgonyát ajánlja hozzá leginkább.

Spárgakrémleves
A spárga friss és lágy ízéhez nagyon jól illik a húsleves lé, a fehér bor és a tejszín. Egy kis hagymát és fokhagymát megpárolunk olívaolajon, majd rátesszük az apróra vágott spárgát és egy kis krumplit. Megpároljuk őket, majd öntünk rá egy decinyi fehérbort, ami igazán különleges ízt kölcsönöz a levesnek. Ezt követően felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és egy kis szerecsendióval gazdagítjuk. Amint puhára főtt, összeturmixoljuk, majd a tejszínnel behabarjuk. Pirított bacon kockákkal vagy friss cipóba kanalazva tálaljuk.

Spárgás-kolbászos penne
Spárga és tészta együtt, nem is lehetne egészségesebb és finomabb ebédet elképzelni. A spárga enyhe lágy ízéhez nagyon jól illik a sült kolbász erőteljes, karakteres ízvilága. A spárgát olívaolajon megpároljuk, zúzott fokhagymával és sóval meghintjük. Felöntjük egy kis alaplével, hozzáadunk egy deci fehérbort. Ha megpuhult, tejszínnel és reszelt parmezánnal besűrítjük a mártást. A tésztát kifőzzük, a kolbászt pedig karikára szeljük és megpirítjuk. A frissen főzött, forró tésztára szedjük a mártást és a forró kolbászkarikákat. Ecetes fejes salátával érdemes szervírozni!

Ön is kedvet kapott kipróbálni ezeket a friss tavaszi fogásokat? Ha nincs ideje az előételre vagy a desszertre, esetleg a hét többi napjára sincs még megoldva az ebéd, jusson eszébe a Cityfood. Mi állunk rendelkezésére, néhány kattintással megrendelheti tőlünk egész heti ebédjét! Válasszon minket, válassza a minőséget!