körteleves

Körtekrémleves

Az ősz számos csodálatos ajándékkal kedveskedik nekünk, a gyönyörű színben pompázó falevelek és a friss reggelek mellett ilyenkor érik sok kedvenc gyümölcsünk is. A legnépszerűbbek között foglal helyet a körte, melynek számtalan fajtája elérhető hazánkban. Bosch kobak, Kieffer, Clapp, Curato-pap, Vilmos, Packham, japán körte – csak hogy néhányat említsünk közülük. A Cityfood ezen a héten egy szuperkrémes és szuperfinom körtekrémleves recepttel kedveskedik mindenkinek, hogy ismét hódolni tudjunk a szezonális gyümölcsök nyújtotta élvezeteknek.

A körteleveshez nagyon fontos, hogy finom, ízes körtéket válasszunk, amelyek megfelelően érettek is, különben vízízű lesz a levesünk. Ha sikerül olyan fajtát vásárolnunk, aminek nem kemény a héja, akkor elég alaposan megmosni, nem muszáj hámozni. Ha erre nincs lehetőség, hámozzuk meg őket.

Hozzávalók:
6 db lédús körte
1 citrom leve
fél tk őrölt fahéj
fél tk őrölt szegfűszeg
6 ek cukor (ez ízlés szerint változhat)
egy csomag vaníliás pudingpor
4 ek sűrű tejszín

A körtéket kisebb kockára vágjuk, majd egy edényben felengedjük kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi őket. Beleszórjuk a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, meglocsoljuk a citrom levével, és főni hagyjuk. Amikor a körték teljesen megpuhultak, levesszük a tűzről, ha kicsit meghűlt, botmixerrel összeturmixoljuk. Lehet hagyni benne darabkákat, de lehet belőle teljesen sima textúrájú levest is készíteni – mindenki ízlésének megfelelően járhat el. A vaníliás pudingport elkeverjük egy kis vízzel, majd a tejszínnel. Azután az összeturmixolt leveshez keverjük, és újból felforraljuk az egészet.

Nagy előnye ennek a finom őszi levesnek, hogy hidegen, langyosan, és melegen is kiváló. Tehetünk a tetejére tejszínhabot, de megszórhatjuk pirított mandulaforgáccsal vagy rumba áztatott mazsolával is.

Ha Önnek is fontos egészsége védelme, érdemes törekednie arra, hogy mindig friss és szezonális zöldségeket illetve gyümölcsöket fogyasszon, és kellő változatosságot tartva illessze be őket az étrendjébe. A hazai körtefajták között van számos kiváló, érdemes őket keresni a piacokon.

Ha szeretné megkóstolni ezt a különleges levest, de fél, hogy nem marad mellette ideje másra, bízza ránk a főzéssel járó vesződséget. A Cityfood finom körtelevesében biztosan nem fog csalódni, mellé pedig kiválaszthatja a család kedvenc ételeit. Rendeljen tőlünk minőségi ebédet családja és önmaga számára, mi pedig házhoz visszük kedvenc fogásait!