menta

A menta és a mentatea áldásos hatásai

  • |

Önnek is jól jönne most egy csésze finom gyógynövénytea, ami segít kicsit regenerálódni, átmelegedni? Ebben a hűvös őszi időben bizony elkél a segítség, hiszen nehéz pontosan eltalálni, hogyan öltözzünk fel, és könnyen áthűlhet a testünk, ami aztán kellemetlen tüneteket okoz. A menta az egyik legértékesebb gyógynövényünk, amely erőteljes aromás ízével és illatával segíti az emberi szervezetet. Tartson ezen a héten is a Cityfooddal, és tudja meg, miért érdemes beszereznie önnek is egy kis mentát állandó otthoni használatra!

Menta, te csodás!
– A menta Európában és Ázsiában őshonos növény, évezredek óta használják kellemes íze és bizonyított egészségügyi hatásai miatt. Hazánkban régi hagyománya van a menta fogyasztásának, a gyógynövény ma is megtalálható szinte minden kiskertben.
– A menta frissítheti a szájüreget. Ez nem meglepő, hiszen a mentakivonat megtalálható a fogkrémekben, a szájvizekben és a rágókban is. Kellemes illata mellett a borsmenta antibakteriális hatással rendelkezik, ami segít elpusztítani a fogakon plakkot okozó baktériumokat.
– A menta képes elűzni a napközbeni álmosságot, ehhez elegendő néhány csepp illóolajat csepegtetni egy zsebkendőre, és azt az íróasztalunkra helyezni. Láss csodát, a menta illatával máris segít ébernek és aktívnak maradni!
– Náthás időszakban a menta olajának párologtatása a legjobb ellenszer. Frissíti a levegőt, és segít az eldugult orrnak újra levegőhöz jutni.

Mentateát mindenkinek!
– A borsmenta tea nagy előnye, hogy erőteljes frissítő hatással rendelkezik, noha koffein egyáltalán nem található benne, ezért bárki bátran fogyaszthatja.
– A borsmentában található mentol miatt teájának jellegzetes illata és hűsítő hatása van.
– A mentatea könnyíti az emésztést, csillapítja a fájdalmat, enyhíti a fokozott gázképződést és a haspuffadást.
– Segíthet a feszültségoldásban, a fejfájás és a migrén enyhítésében. Mivel a borsmenta izomlazítóként és fájdalomcsillapítóként működik, csökkentheti a fejfájás bizonyos típusait. A borsmentaolajban lévő mentol növeli a véráramlást, hűsítő érzetet nyújt, ezáltal enyhíti a fájdalmat.
– Energiát ad. Ha éppen lemerülőben van testünk és elménk, nincs jobb, mint egy csésze forró mentatea elfogyasztása. Frissítő íze garantáltan segít újra fittnek érezni magunkat.

Ha sűrű a hét, és megint nem tudja, hogyan oldja meg a mindennapos főzést, ne terhelje magát túl, inkább gondolkozzon valami praktikus megoldásban. Az ebéd házhoz rendelés nagyszerű megoldás, kiszállítjuk ebédjét otthonába vagy a munkahelyére. Cityfood – velünk mindig jól jár!