Sütőtökös szelet

  • |

Sütőtökös szelet

 

Az ősz sokak kedvenc évszaka, a gyönyörű színek mellett igazi bekuckózós, összebújós hangulatú évszak, mely során előkerülnek a nagy és meleg pulóverek, a puha takarók, a kis mécsesek és a konyhában terjengő finom illatok. A forró nyár után újra kedvet kap az ember a sütéshez, az pedig külön pozitívum, hogy ilyenkor érik sok finom gyümölcs és zöldség, amikből nagyszerű finomságokat lehet készíteni. A sütőtök szintén őszi zöldség, és bár sokan csak a sült változatát ismerik, számtalan más módon is felhasználható. Nagyon finom a sütőtökből készült krémleves, de süteménybe is remekül illik a sütőtökpüré, hiszen a tök húsa finom édes és a fahéjjal együtt különleges gasztronómiai élményt nyújt. A Cityfood ezen a héten egy sütőtökpürével készült süteményt mutat be kedves olvasóinak.

 

A legédesebb zöldség: a sütőtök

Miért érdemes ősszel, amikor szezonja van, rendszeresen fogyasztanunk? Mert magas a C- és E-vitamin tartalma, és mert nagy mennyiségben tartalmaz vasat, magnéziumot, cinket, káliumot és luteint. Ez utóbbi a szemünk egészségéért felel, míg a többi segít szervezetünknek ellenállónak lenni ebben a betegségekkel terhelt időszakban is. Ezen kívül sok fehérjét tartalmaz, ami segít a kiegyensúlyozott étrend fenntartásában.

 

Hozzávalók a süteményhez:

 

15 dkg kristálycukor

25 dkg édes sütőtökpüré

1,5 dl étolaj

fél üvegcse vanília aroma

2 tojás

15 dkg finomliszt

10 dkg darált dió

1 tk sütőpor

2 ek szódabikarbóna

1 tk őrölt fahéj

1 csipet só

 

A cukrot, az olajat, a vaníliaaromát, a tojásokat és a sütőtökpürét sima masszává keverjük. A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd a folyékony masszához öntjük. Csomómentesre dolgozzuk a tésztát. Alaposan kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, majd 180 fokon 45-60 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, vékony szeletekre vágva, baracklekvárral megkenve és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Az Ön családja is hálás, amikor valami finom sütivel kedveskedik nekik? A sütéssel csak egyetlen baj van, ritkán jut idő rá a mindennapokban. Hogy mégse kelljen nélkülözniük az desszertet, rendelje meg egész heti ebédjüket a Cityfood weboldaláról. Éljen a házhoz szállítás lehetőségével, így nem lesz sok gondja a család megebédeltetésével!