Gluténmentes citromos édesség

  • |

Egyre több helyről halljuk, hogy a túlzásba vitt gluténfogyasztás milyen nagymértékben megterheli az ember szervezetét. Kenyeret eszünk reggelire, vacsorára, sokan még az ebéd mellé is, és gyakran a napközbeni nasik is tele vannak gluténnal. Sokan vannak, akik bizonyítottan gluténérzékenységben szenvednek, de olyanok is akadnak, akik nem is tudnak róla, csak a kínzó tüneteket érzékelik. Ha gyakran van hasmenése, állandó levertség és hasi puffadás jellemzi a mindennapokat, Ön is elkezdhet gyanakodni. Ami biztos, hogy ha kicsit elkezdünk magunkra figyelni, és visszább veszünk a fehérlisztből, máris sokat tettük egészségünk megőrzése érdekében. A Cityfood most egy olyan receptet hoz kedves olvasóinak, ami garantáltan egészséges, és mindenki bátran fogyaszthatja.

 

Igen ám, de szinte mindenben van glutén!

Szerencsére csak szinte mindenben, de azért nem mindenben. Sok olyan alapanyag kapható manapság, amiben nincs, és ami mindenki számára elérhető. A teljesen gluténmentes étrend kivitelezése nem egyszerű, nehéz feladatra vállalkozik, aki ilyesmibe fog. De azért van számos olyan lehetőség, amivel kiválthatók a megszokott reggelik, uzsonnák, vacsorák.

 

Kukoricadara és kukoricaliszt

A kukoricadara és a kukoricaliszt ilyenek. A kukorica teljes mértékben gluténmentes, így a belőle készült dara és liszt is az. Másik nagy előnye, hogy kifejezetten olcsó, ellenben más gluténmentes hozzávalókkal, speciális lisztekkel. Íme, egy pofonegyszerű, gluténmentes süteményrecept!

 

Hozzávalók:

50 dkg kukoricaliszt

25 dkg kukoricadara

20 dkg cukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 kk őrölt fahéj

2 cs vaníliás cukor

4 dl étolaj

2 dl tej

1 db citrom leve és reszelt héja

 

Ennek a finom, édes és egészséges desszertnek az elkészítése rendkívül egyszerű. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves összetevőket. Állni hagyjuk 15 percet, majd újra megkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal kis halmokat rakunk, és előmelegített sütőben megsütjük őket. Nem kell túlsütni, elég addig, amíg az aljuk kezd enyhén megpirulni. 10-12 perc alatt el is készülnek a sütemények. A tetejüket fogyasztás előtt megszórhatjuk vaníliás porcukorral, vagy megkenhetjük fahéjjal kikevert sűrű szilvalekvárral. A kis korongok fém edénybe téve napokig elállnak.

 

Ha Ön is szeretne egészségesen és változatosan étkezni, a Cityfoodra mindig számíthat. Látogasson el weboldalunkra, válassza ki kedvenc ételeit, és rendelje őket házhoz. Finom ételek, gyors és precíz kiszállítással.