Epres piskóta

Nyakunkon az eperszezon, végre közeleg az egyik legnépszerűbb bogyós gyümölcs érési ideje. Már nem kell sokat várni rá, hogy a piacokat, az útszéli standokat és a zöldséges boltokat elárasszák az élénkpiros édes bogyók, amelyekért szinte mindenki rajong. Az epret mindenhogyan imádjuk, frissen fogyasztva, sütibe téve, levesnek megfőzve, fagyiként vagy éppen lekvárnak elkészítve. A Cityfood most egy hagyományos, epres piskóta receptet hozott kedves olvasóinak, amit kezdőknek is jó szívvel ajánlunk, hiszen nagyon könnyű elkészíteni! A piskóta könnyedsége és a lédús, édes eper íze együtt verhetetlen párost alkot, kétségkívül ez a legjobb, tavaszra hangoló sütemény.

Hozzávalók:

  • 6 nagy tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 40 dkg friss eper

Az epreket megmossuk, a csumájukat eltávolítjuk, és egy papírtörlőre sorakoztatjuk, hogy lecsepegjen róluk a víz. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. Egy másik tálba tesszük a sárgáját, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az elegyet habosra keverjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a csomómentesre szitált sütőport, és a tojásos masszához keverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérje következik, amit nagyon óvatos mozdulatokkal forgatunk a tojássárgás masszába, nehogy összetörjük a habot. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az epreket négybe vágjuk, és megszórjuk vele a tészta tetejét. A süteményt betoljuk a sütőbe, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Olykor a legegyszerűbb ételek esnek a legjobban, hiszen sok régi kedves emléket felidézhetnek. A piskóta pont ilyen, ahogyan a székelykáposzta vagy éppen a héjában sült burgonya. Ha finom meleg ebédet szeretne enni minden nap, de nincs mindig ideje elkészítni, a házhoz rendelt ebéd a legjobb megoldás. A Cityfoodnál gazdag ételkínálattal, folyamatosan megújuló menüvel és házhozszállítással várjuk kedves megrendelőinket. Tegyen egy próbát velünk, nem fogja megbánni!