Gluténmentes kisokos

  • |

Korábbi cikkünkben bemutattunk egy szuperegyszerű gluténmentes receptet, ami nem csak könnyen elkészíthető, de finom is. Továbbhaladva a gluténmentes vonalon, e heti cikkünkben igyekszünk összegyűjteni azon élelmiszereket és alapanyagokat, amelyeket biztonsággal fogyaszthatnak a gluténra érzékenyek, illetve azokat, amelyeket csak szeretnénk, ha gluténmentesek lennének, de sajnos nem azok. Nehéz eligazodni manapság, hiszen a kínálat óriási, rengetegféle liszt és magőrlemény elérhető, gyakran pedig tévedésből olyan terméket is megvásárolunk, ami valójában nem is gluténmentes. Tartson ismét a Cityfooddal, megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba.

Gluténmentes lisztek:
Burgonyaliszt, szójaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, mandulaliszt, mákliszt, kölesliszt, hajdinaliszt, amarántliszt, cirokliszt, teffliszt, quinoaliszt, gesztenyeliszt, kókuszliszt, szezámliszt, tökmagliszt, kendermagliszt

Glutént tartalmazó lisztek:
Finomliszt, rétes liszt, durum liszt, kenyérliszt, Graham-liszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, tönkölybúzaliszt, zabliszt, rozsliszt, árpaliszt

Gluténmentes köretek:
Rizs, köles, hajdina, amaránt, quinoa, kukoricatészta, rizstészta, üvegtészta

Glutént tartalmazó köretek:
Búza, árpa, rozs, bulgur, zab, kuszkusz, árpagyöngy, hagyományos tészta, durum tészta, teljes kiőrlésű tészta

Gluténmentes magvak:
Dió, mogyoró, mandula, mák, gesztenye, pisztácia, tökmag, szezámmag, napraforgómag, chia mag, lenmag

Gluténmentes főzési-sütési kiegészítők:
Kukoricakeményítő, tápiókakeményítő, sütőpor, szódabikarbóna, élesztő, szentjánoskenyérmag liszt

Glutént tartalmazó főzési-sütése kiegészítők:
Búzasikér, keményítő

Természetesen a listát soha nem lehet teljesnek és befejezettnek tekinteni, hiszen időről-időre felbukkannak újabb csodaélelmiszerek. Kiindulási alapnak azonban hasznos lehet azok számára, akik önmaguk vagy családtagjaik részére szeretnének gluténmentesen főzni-sütni, és sokszor eltévednek az összetevők útvesztőjében.

A Cityfood weboldalán megtalálható minden étel összetevőinek pontos listája, így könnyen megállapíthatja, hogy melyek gluténmentesek. Így egyszerűen ki tudja választani az Önnek megfelelőt, csupán néhány kattintás, és a holnapi ebédre nincs is több gondja. Válassza az ebéd házhoz szállítást a Cityfoodtól, ennyi luxus mindenkinek jár.