Főzőpraktikák

  • |

Jó pap holtig tanul, tartja a mondás, a főzés és a sütés területén pedig ez hatványozottan igaz, hiszen mindig vannak új receptek, amelyek első ránézésre feladják a leckét, és mindig tanulhat valami újat az ember, ami után könnyebb vagy éppen gyorsabb lesz a főzés. Ha Ön is szeret fejlődni, és érdekli néhány hasznos információ a főzéssel-sütéssel kapcsolatban, tartson ismét a Cityfooddal, mutatjuk a legjobb tippeket!

Reszelt citromhéj

Gyakori összetevője a süteményeknek a reszelt citromhéj. A gond csak az vele, hogy nem mindenki tart otthon friss citromot, így megeshet, hogy éppen nincs kéznél. Van azonban egy egyszerű és nagyszerű megoldás: ha a kifacsart citrom héját betesszük a fagyasztóba, onnan kivéve le tudjuk róla reszelni a héjat. Amikor friss citromlevet használunk, ne dobjuk a kukába a héját, inkább tegyük be a fagyasztóba. Később még jól jöhet.

Csomómentes rántás

A főzelékek, amilyen egyszerűnek tűnnek, annyira sok ponton elromolhatnak, ha kezdő háziasszony fog neki őket elkészíteni. A megfelelő mennyiségű rántást eltalálni ugyanis nem könnyű feladat, és még ha sikerül, akkor is van esélyünk arra, hogy csomós lesz. A megoldás az, ha teszünk bele egy kis sót, az megakadályozza a csomósodást.

Sajtszeletelés mesterfokon

Elcsúszik a sajt szeletelés közben, mert túl lágy? A megoldás a fürdőszobában keresendő! A fogselyem kiváló szeletelő eszköz, csak arra figyeljünk, nehogy mentollal átitatott fogselyemmel kezdjünk neki a szeletelésnek.

Túl erős a vöröshagyma?

Ha nyersen szeretnénk felhasználni, bizony komoly probléma a túl erős a hagyma, hiszen elnyomja a többi összetevő ízét. Kiváló megoldás erre, ha tíz percre jó hideg vízbe áztatjuk. Onnan kivéve elég csak megtörölni, és már szeltethetjük is „megenyhült” hagymánkat.

Sör és bab

A legjobb kombináció. A bab ízéhez nagyon jól illik a sör, így ha valami babos ételt készítünk, jó, ha kissé meglocsoljuk egy-két deci finom sörrel. Szaftosabb, finomabb lesz az eredmény.

Kifutó tej, a háziasszonyok réálma

Sokan azért nem szeretnek tejberizst főzni, mert sokszor előfordul, hogy a tej kifut a lábasból. Ha pedig bekövetkezett a baleset, lehet vakarni a tejet a tűzhelyről, ami ráadásul még forró is. Ha a lábas tetejére keresztben teszünk egy fakanalat, az megakadályozza a tej kifutását.

Tojáshéj rossz helyen

Tojás felütéskor gyakori gond, hogy egy kis darabka héj beleesik a felütött tojással teli edénybe. Ilyenkor nagyon nehéz onnan kihalászni, mert össze-vissza csúszkál. Ha bevizezzük az ujjunkat és úgy nyúlunk bele, gyorsan rá fog tapadni és nem kell vele percekig játszani.

 

Sikerült újat mondanunk? Nem csak új információkkal, hanem finom és változatos étekkel is várjuk kedves megrendelőinket. Keresse étlapunkat bizalommal, rendelje házhoz ételét a Cityfoodtól!