A bodzaszörpön túl, avagy a házi bodzafagyi esete

 

Most nyílik a bodzavirág, ez az illatos, apró kis fehér virágokkal borított különleges növény. Sokan szeretik a bodzaszörpöt, és alig várják, hogy minden évben elkészítsék saját, házi verziójukat belőle. De nem csak bodzaszörp és rántott bodzavirág készíthető ebből a különleges ehető virágból. A Cityfood most azoknak szeretne kedveskedni, akik beruháztak saját, otthoni fagylaltgépre, és szeretik a házi jeges finomságokat. Az otthon készített fagyi nagy előnye, hogy kedvünkre variálható, és biztosan tudjuk, mi van benne. A házi készítésű bodzafagyi nem csak finom, de egészséges is, tartson a Cityfooddal, mutatjuk, hogyan lehet elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 6 db ernyős bodzavirág
  • 1 db citrom
  • 2 db narancs
  • 2 ek akácméz
  • 4 ek porcukor
  • 1 db zselatinlap
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 3 dl natúr joghurt

A bodzavirágról lerázzuk az esetleges szennyeződéseket, majd mosás nélkül egy tálba helyezzük, és meglocsoljuk a kifacsart citrom, illetve narancs levével. A mézet, ha folyós, ráöntjük, ha szilárd, akkor felolvasztjuk, és úgy öntjük rá. Jól belenyomkodjuk a virágba a mézes levet, majd egy tányért helyezünk rá, nehezékkel. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk egy teljes éjszakán át. Másnap a sűrű masszát egy szűrő segítségével jól kinyomkodjuk. Az átszűrt léhez adjuk a tejszínt és a cukrot, majd habverővel simára keverjük.  A zselatint hideg vízbe tesszük, majd jól kinyomkodjuk, és egy lábasban feloldjuk alacsony hőfokon. A tűzről levéve belekeverünk egy merőkanálnyit a joghurtos masszából, majd az elegyet hozzáöntjük a többi masszához. Beletöltjük a fagylaltgépbe, és géptől függően kb. 30-40 perc alatt elkészül a házi finomság. Friss, egészséges és finom, mindenki bátran fogyaszthatja!

Szívesen kipróbálná ezt az izgalmas nyári receptet? Esetleg ismer más, finom bodzás ételt, italt vagy süteményt, de mindenre nem jut idő a zsúfolt mindennapok során? A bodzavirág egy évben csak egyszer nyílik, ilyenkor kell kihasználni a lehetőséget. Rendelje házhoz családja ebédjét egész héten át, így jut ideje szezonális friss és egészséges finomságokat készíteni. Cityfood – velünk garantáltan jól jár!