A világ legkedveltebb gyümölcsei

Önnek mi a kedvenc gyümölcse? Olyan sok van, hogy nem is tudna választani? Szerencsére végre megérkezett a nyári gyümölcsök szezonja, ilyenkor megtehetjük, hogy mindenféle friss gyümölcsöt fogyasztunk anélkül, hogy választanunk kéne közülük. Érik az eper, a málna, a cseresznye, a meggy, és már nem kell sokat várnunk a dinnyére, a barackra és a nyári szőlőre sem. A Cityfood e heti cikkében a gyümölcsöké a főszerep, megnézzük, melyek a világ legnagyobb kedvencei!

Banán

A banán legnagyobb előnye, hogy már előre be van csomagolva, ezért nagyon praktikus nassolnivaló utazáshoz is. Édes íze mindenkit elvarázsol, a gyerekek abszolút kedvence világszerte.

Görögdinnye

A görögdinnye a nyár elengedhetetlen szereplője, frissít, hűsít, energiát ad. A mai Egyiptom területéről származik, ősi hieroglifák árulkodnak arról, hogy mekkora becsben tartották ezt a lédús, édes gyümölcsöt már a fáraók korában is.

Alma

Az alma az első ízek között van, amivel megismerkedik egy kisgyermek a hozzátáplálás során, és hazánkban egyértelműen a legtöbbet fogyasztott gyümölcs is egyben. Bárhol és bármikor elérhető, hiszen sokáig friss marad, számtalan fajtája között mindenki megtalálja a saját kedvencét.

Narancs

A narancs eredetileg Kínából származik, de ma a legnagyobb narancstermesztő ország Brazília. Imádjuk magát a gyümölcsöt, de a leve is legalább olyan népszerű, hiszen a narancslé a legkedveltebb italok között is előkelő helyet foglal el. Magas C-vitamin- és rosttartalmával hozzájárul testünk egészséges működéséhez.

Mangó

Sajnos az igazi, friss mangó a magyarok számára szinte teljesen ismeretlen, hiszen hozzánk csak hosszú utat megtéve tud elérkezni. A mangó igazi szupergyümölcs – frissen, aszalva és levét felhasználva is rajong érte az egész világ.

Körte

A körte a világ számos részén őshonos, ami kifejezetten különlegessé teszi ezt a sokoldalú gyümölcsöt. A kelet-európai országokban az almához hasonló népszerűségnek örvend, ami nem is csoda, hiszen finom édes, és számtalan fajtája elérhető a boltok polcain.

A mindennapos gyümölcsfogyasztás legalább olyan fontos az emberi szervezet számára, mint az, hogy legyen meleg étel az asztalon lehetőleg minden nap. Ez utóbbi kivitelezésében nagy segítség lehet, ha házhoz rendeli ebédjét a Cityfoodtól, így nem kell órák hosszat a tűzhely mellett állnia. A Cityfood ételfutárai hétfőtől péntekig fáradhatatlanul szállítják házhoz a megrendelt fogásokat!