A kukorica három legjobb elkészítési módja

  • |

Az egyik legfinomabb jellegzetes nyári étel – van, aki sóval szereti, mások fűszeres vajjal, de a legtöbben csak úgy magában, frissen gőzölögve. Strandok klasszikusa, de otthon sem bonyolult elkészíteni, és ami a legnagyobb előnye, hogy nem csak finom, de egészséges is. A héten a Cityfood a csöves kukorica három lehetséges elkészítési módját mutatja be, válassza ki közülük az Önnek leginkább tetszőt.

A klasszikus módszer

A legegyszerűbb és egyben leghagyományosabb módja a csöves kukorica elkészítésének a főzés. Sokan tévesen túl hosszú ideig főzik a kukoricát, pedig ezzel éppen ellenkező eredményt lehet elérni – túlfőzés esetén a kis szemek megkeményednek. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a főtt kukorica, meg kell szépen tisztítani a héjától és a bajusztól, de a héjból néhány egészséges darabot érdemes félretenni. Ezzel béleljük ki a lábas belsejét, majd erre sorakozatjuk a kukoricákat. Ezt követően felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt forrástól számítva még 10 perc főzzük gyöngyöző vízben. Közben a fedőt érdemes kicsit félrebillenteni, hogy ne lobogjon ki a víz. Tíz perc forrás után kiszedjük a vízből, kicsit hűlni hagyjuk, és már találhatjuk is.

Sütőben sütve

A kukoricát ugyanúgy megtisztítjuk, mintha főznénk, majd a csöveket egy-egy evőkanálnyi vajjal bekenjük, és megszórjuk egy kis szárított kakukkfűvel. Alufóliába csavarjuk őket egyenként, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk mindet. Előmelegített sütőbe toljuk, majd fél óra elteltével megfordítjuk őket. Ezt követően még fél órát sütjük, így mindkét oldaluk szépen megpirul. Ennek az elkészítési módnak nagy előnye, hogy a kukorica finom édes íze benne marad az alufóliában sütés miatt, nem fő ki a vízben.

Parázson sütve

Nincs finomabb, mint a parázson sült burgonya és csöves kukorica. Készülhet grillen is, de egy egyszerű tűzrakó hely is megteszi, ahol a tábortűz utáni parázs lesz segítségünkre. A kukoricákat megtisztítjuk, majd egyenként alufóliába tekerjük őket, legalább két réteg vastagon. Óvatosan a még izzó parázsra tesszük a csöveket, majd igyekszünk minél jobban felhúzni a parazsat az oldalukra. Fél óra elteltével óvatosan megfordítjuk a kukoricákat, ügyelve rá, hogy ne lyukadjon ki az alufólia. Újabb fél órán át sütjük őket, és mire végzünk, a parázs is elkezd kialudni.

 

Ha zajlik a nyár, és emiatt a konyhába csak ritkán jut el, ne aggódjon, a pihenés és élményszerzés a legjobb, amit tehet, hiszen hamarosan vége a nyárnak, most kell kihasználni a jó idő adta lehetőségeket. Enni viszont mindig kell, ezért a legegyszerűbb megoldás az ebéd házhoz rendelés. A Cityfood gazdag étlapjával és megbízható futáraival áll megrendelői rendelkezésére a forró nyári hónapok során is.