Kolbászoljunk együtt!

  • |

A magyarok egyik kedvenc étele a kolbász, szeretjük főve, grillezve és sütve, csemegeként és csípősen, száraz kolbászként, lángolt kolbászként és persze a sütni valót sem szoktuk megvetni. Sokan azt hiszik, a kolbász magyar eredetű étel, de ez nem teljesen igaz. Sok nemzet szereti a kolbászt, egy kicsit mindegyik máshogyan készíti, a németek például pirospaprika nélkül, míg nálunk egyesek gyanakodva néznek a fehér kolbászra. Tartson ismét a Cityfoddal, hátha tudunk újat mondani erről a népszerű ételről!

  • A füstölt kolbász nem csak finom, de a füstölés remekül tartósítja is az ételt, ezért évszázadok óta alkalmazzák.
  • Csehországban járva elképzelhetetlen, hogy ne együnk a helyi különleges kolbászból, ami mellé a legfinomabb söröket adják a helyiek. Aki arra jár, nem hagyhatja ki!
  • Létezik kolbászevő rekord, ami egy perc alatt tíz elfogyasztott kolbászt jelent. Egészen brilliáns teljesítmény.
  • Több mint 5000 éve léteznek kolbászok. A fennmaradt írásos emlékek arra utalnak, hogy a sumérok készítettek először kolbászt.
  • A világ legnagyobb kolbászkarikája 135 kilót nyomott, átmérője 3,3 méter volt, a készítő több mint hat órán keresztül töltötte – igazi megszállott lehetett.
  • Világszerte egyre népszerűbb a vegetáriánus kolbász, ami különböző zöldségekből és fűszerekből áll, és a masszát végül speciális növényi anyagba töltik.
  • A britek is óriási kolbászrajongók, szinte minden területnek megvan a saját receptje, amiről állítják, hogy az a legfinomabb. Csakúgy, mint kis hazánkban, ahol ahány disznóvágás, annyi tökéletes recept.
  • Vannak országok, ahol zabpelyhet és bárányszívet is töltenek a kolbászba.
  • Németországban divat kicsi méretű kolbászkákat gyártani, ezek olyan aprók, hogy egyetlen falatnak felelnek meg, és tucatjával árulják őket. Kis méretük miatt praktikusak, senki sem lesz evés közben zsíros.
  • Ahogyan létezik penészes sajt, úgy van penészes kolbász is.
  • A világszerte népszerű müncheni kolbász a fűszerek mellett citromhéjat is tartalmaz, a színe pedig fehér.

 

Ön is megkívánt egy finom sült kolbászt? Ha siet, még be tudja szerezni, és már csak meg kell sütnie. Ha viszont erre sincs ideje, valami finomat azonban mégis szeretne enni, rendelje ételét házhoz a Cityfoodtól, mi állunk rendelkezésére a sűrű tanévkezdős napok során is!