Snidlinges-sajtos kréker

Sós nassolni valóból sosem lehet elég, csak egy gond van velük: a boltban vásárolt termékek gyakran tartalmaznak olyan anyagokat, melyek nem előnyösek az emberi szervezet számára. Éppen ezért, ha az ember rátalál egy olyan sós ropogtatni valóra, amit nem tartalmaz egészségtelen összetevőket, és amit otthon is el tud készíteni, azzal jó időre megoldhatja a problémát. A Cityfood most mutat egy egyszerű és nagyszerű receptet, melyben a főszerep a sajté és a snidlingé, de ez utóbbi tetszőlegesen cserélhető szezámmagra, medvehagymára, mákra, friss, aprított oregánóra – egyszóval szinte bármire, ami illik a sajtos kréker ízvilágához.

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 20 dkg puha vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tk só
  • egy csokor apróra vágott snidling

A vajat időben kivesszük a hűtőből, hogy engedjen egy kicsit és kellően puha legyen. A snidlinget megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla egy papírtörlővel, majd felaprítjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beletesszük a puha vajat és elmorzsoljuk vele. Ezt követően beleszórjuk a reszelt trappista sajtot és a tojások sárgáját. Jó alaposan összegyúrjuk az egészet és egy órára a hűtőbe tesszük. Ha letelt az egy óra, a sütőt begyújtjuk, hogy legyen ideje előmelegedni. Előveszünk egy nyújtódeszkát, és jó alaposan beszórjuk liszttel – ez fontos, mert ha nem elég lisztes, az erőteljesen zsíros tésztánk le fog ragadni. Kitesszük rá a tésztagombócot, és kinyújtjuk fél centi vékonyságúra. Derelyevágóval kis kockákra vágjuk, de aki jobban szereti a hosszúkás formát, az rudakat is vághat belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tehetjük sűrűn egymás mellé, mert nem fognak sülés közben túlságosan megnőni. 180 fokon kb. 15 percig sütjük – akkor jó, ha már kezd aranyszínű lenni. Legyünk óvatosak, nehogy megégjen, ellenőrizzük közben az alját is. Kicsit hagyjuk kihűlni, csak akkor kezdjük őket kiszedni a tepsiből, mert forrón könnyen eltörhetnek.

Ugye mennyire egyszerű? Igazi megúszós sós sütemény, nem kell mellette órákat állni a konyhában. Ha szívesen megsütné a családnak, de fél, hogy nem marad ideje ebédet főzni, hívja segítségül a Cityfoodot! Futárunk minden hétköznap házhoz viszi az ebédet!