Gyorsan, finomat – ribizlis-túrós sütemény

Az eperszezonnak vége, most már újra aranyáron lehet kapni a finom, édes gyümölcsöt, de szerencsére aggodalomra nincs ok, hiszen az eper átadta helyét a cseresznyének, a meggynek, a ribizlinek és a málnának. Aki van olyan szerencsés, hogy saját otthonában is teremnek ezek a finomságok, az tudja jól, hogy nem könnyű feladat frissen felhasználni őket, hiszen egyszerre érik belőlük sok, több is, mint amit gyümölcsként elfogyaszt az ember. Természetesen jó szolgálatot tesz ilyen helyzetben a fagyasztószekrény, de aki inkább frissen készítene belőlük valami finomat, annak a Cityfood most egy szupergyors receptet mutat – ribizlis-túrós sütemény, a legjobb vendégváró!

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (275 g)
  • 12 dkg ribizli
  • 15 dkg túró
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek búzadara
  • 1 tojássárgája

A süteményt jelen esetben ribizlivel készítjük, de kiválóan működik meggyel, cseresznyével, málnával, eperrel, áfonyával és szederrel is. A gyümölcsöt megmossuk, száráról leszedjük, és lecsepegtetjük egy konyhai törlőkendőn. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, valamint a búzadarát, és alaposan összetörjük. Ezt követően beleszórjuk a ribizliszemeket, és összekeverjük a túrós krémet.

A tésztát kitekerjük egy nyújtódeszkára, és hat egyenlő négyzetet vágunk ki belőle. A túrós krémmel megtöltjük, majd kis háromszögformára hajtjuk be őket. A tojássárgájával kicsit megkenjük a széleket, mielőtt behajtanánk, mert ettől fognak összetapadni. Jól összenyomjuk, hogy ne nyíljon szét, majd villával megszurkáljuk. A tojássárgájával megkenjük a tetejét, ettől lesz szép aranysárga a sütőben. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk porcukorral meghintve.

Ugye mennyire egyszerű? Már csak az ebédet kellene kitalálni? Ha nincs kedve a hőségben a konyhában állni, de szeretne változatosan, egészségtudatosan étkezni, a Cityfoodtól házhoz rendelheti ebédjét. Ennyi luxus mindenkinek jár!