Érdekességek a főzés világából

Vannak dolgok az életben, melyek annyira a mindennapjaink részévé válnak, hogy észre sem vesszük, mekkora jelentőséggel bírnak. A főzés is pont ilyen, hiszen akik minden nap azon fáradoznak, hogy meleg ételt tudjanak a család asztalára tenni, értéket teremtenek. Egy finom főtt étel nem csak a testünknek, de a lelkünknek is jólesik, ezért érdemes néha megállni egy percre és máshogyan tekinteni az előttünk gőzölgő ebédre: értékteremtés, gondoskodás, szakértelem, befektetett idő, előre gondolkodás – ezek együttese az a tányér leves, amit ebédre elfogyasztunk. A Cityfood e heti cikke a főzésről szól, néhány érdekességet mutatunk be a konyha izgalmas világából.

A séf, aki maradandót alkotott

Gázzal főzés, hideg vízzel hűtött hűtőszekrények, állítható hőmérsékletű sütő? Óriási találmányok, és ami a legizgalmasabb, hogy mindezt egyetlen embernek köszönhetjük, mégpedig az 1810-ben született francia séfnek Alexis Soyernek. Konyhái akkora hírnévre tettek szert, hogy messze földről özönlöttek hozzá a tehetősebb kuncsaftok, hogy megtekintsék, hogyan működnek ezek a csoda szerkezetek.

Az értékes mandulatej

Sokan azt hiszik, hogy a növényi tejek nem régóta léteznek, és csak azok számára értékesek, akik érzékenyek a tehéntejre. Pedig az igazság az, hogy már a középkorban is ismerték és használták a mandulából készült növényi tejet, szószokhoz és más főtt ételekhez ugyanis ideálisabbnak tartották, mint a tehéntejet.

Evőpálcika, amit nem evésre találtak ki

Úgy bizony, az evőpálcika eredetileg a főzés segédeszköze volt. Később aztán elkezdték evéshez is használni, mára pedig igen népszerű alternatív evőeszköz. Aki szereti a kihívásokat, annak érdemes egyszer megpróbálnia evőpálcika segítségével enni, elsőre garantáltan vicces élmény lesz.

Mi a leggyakrabban fogyasztott élelmiszer a világon?

A kenyér. És hogy mit értünk a kenyér szó alatt? Mindenki, vagyis minden nemzet mást. Az ember ősidők óta készít kenyeret, de hogy miből és hogyan, az nemzetenként eltérő. Rengetegféle kenyér létezik, általában az alábbi hozzávalókból: liszt, víz, kovász/élesztő (de van kovásztalan kenyér is) és só. Különböző formákban a világ minden táján fogyasztják.

Szeret főzni, de nem mindig van rá ideje? Enni ilyenkor is kell, ezért érdemes a nehezebb napokra segítségül hívni egy ételfutárt. A Cityfoodtól finom ételeket rendelhet az egész családnak, így senki sem marad ebéd nélkül. Gazdag választék, megbízható minőség, megfizethető árak, házhoz szállítás – ezt kínálja a Cityfood!